Rockheim vant Cityprisen 2011

Norges nasjonale museum for pop og rock, Rockheim, er tildelt Cityprisen 2011. Prisen ble utdelt på Citykonferansen som arrangeres av Foreningen Næringseiendom i samarbeid med NE Kunnskap.

Tittel

BTA: 7.200 kvm
Byggherre: Brattørkaia 14 AS
Entreprenørform: Byggherrestyrte sideentrepriser
Arkitekt: Pir II
Byggeledelse: Prosjektutvikling Midt-Norge
Rådgivere: RIB: Rambøll - RIV, RIE: SWECO - RIBR: NBC - RIA: Cowi

Sammen med partnere har Entra bygget Rockheim. Bygget eies av Brattørkaia AS, hvor Entra er majoritetseier med 52 prosent av selskapet.

”Usminket røffhet”
Juryen for Cityprisen sier i sin begrunnelse at ”prosjektet er en transformasjon av et bevaringsverdig mellager til et opplevelsessenter for pop og rock” og ”Rockheim inneholder en usminket røffhet, der det er en tydelig lesbarhet mellom nytt og gammelt. Gjennom prosjektet har eier på en forbilledlig måte klart å forene verdiskapning med samfunnsansvar”.

Cityprisen skal gå til et prosjekt som er en god strategisk investering. Prosjektet skal ha løftet området og tilført det positive ringvirkninger. Prosjektet skal være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter et tatt i bruk.

”Inspirerende”
”I Cityprisens statutter heter at ” Prosjektet må ha løftet området og tilført det positive ringvirkninger”. Sjelden kan vel positive ringvirkninger dokumenteres bedre og mer konkret: På under et halvt år har Rockheim hatt 70.000 besøkende. Vi gleder oss selvsagt med Museene i Sør-Trøndelag som driver Rockheim, over den fantastiske publikumstilstrømningen, men også som eiendomsselskap og byutvikler er besøkstallende inspirerende fakta. Valg av miljøriktige løsninger er førende for både oss i Brattørkaia og vår største eier Entra som har tatt mål av seg til å bli bransjens miljøleder. Vi er stolte av å ha klart å få energimerke B for et 90 år gammelt bygg. Det er motiverende for miljøsatsingen også i den videre utviklingen av Brattørkaia", sier Espen Susegg, daglig leder i Brattørkaia AS.

Kandidater og jury
De øvrige priskandidatene var hovedkontoret til Sparebank 1 i Midt-Norge og Butikksenteret Eger på Karl Johan i Oslo.

Juryen for årets Citypris har bestått av etatsdirektør Plan- og bygningsetaten Ellen de Vibe, Administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Jon Sandnes, sivilarkitekt Norske Arkitekters Landsforbund og daglig leder og partner i MAD Nicolai Riise og partner og administrerende direktør i DTZ Realkapital Eiendomsmegling Anne Bruun-Olsen.

Cityprisen er Rockheims tredje pris siden bygget åpnet høsten 2010. I fjor mottok Rockheim Trondheim kommunes Byggeskikkpris 2010 og Eiendomsprisen 2010 som ble utdelt på den årlige Eiendomskonferansen i Trondheim.

Entra vant Cityprisen også i 2004, da for Norges høyeste kontorbygg Posthuset i Oslo.