I år er det to robotklipperne som skal sørge for at gressplenene på fornøyelsesparken Tusenfryd holdes veltrimmede.

Robotklipper har sommerjobb på Tusenfryd

I sommer skal to robotgressklippere sørge for at Tusenfryds gressplener holdes grønne og vakre.

Fornøyelsesparken Tusenfryd får hvert år besøk av nesten en halv million voksne og barn, og er Norges største arbeidsplass for sommerjobber, med sine 750 ansatte.

Ifølge en pressemelding har også to  robotklippere fra Husqvarna fått sommerjobb i den populære parken, og skal sammen med resten av gartneravdelingen bidra til å holde Tusenfryd grønn og vakker.

– Tusenfryd er godt fornøyd med å kunne ta i bruk Husqvarna Automower på flere områder i parken. Den er stillegående, lite ressurskrevende og ikke minst et mer miljøvennlig alternativ til bensindrevne klippere, sier administrerende direktør i Tusenfryd, Bjørn Håvard Solli.

Husqvarnas batteridrevne robotgressklippere skal klippe jevnt og trutt døgnet rundt, og Tusenfryds kuperte terreng er ingen utfordring, heter det i pressemeldingen.

Klipperen har nemlig en god stigningsevne og takler skråninger på opptil 45 prosent. Den ble nylig for andre år på rad best i test i premiumklassen hos det uavhengige nettstedet Best-i-test.nu.

Automower klipper bare noen få millimeter av gresset hver gang, og gressklippet gir plenen kontinuerlig næring. Resultatet blir en frisk og mosefri gressplen. Siden den beveger seg i et tilfeldig mønster, holdes gressplenen vakker og jevn uten spor eller skjøter. En innebygget GPS gjør at robotgressklipperen vet hvilke områder som allerede er klippet, og når det er tid for opplading, finner den tilbake til ladestasjonen selv.