Robin Hundal er kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: David A. Lunde / Christian Bjønness

Robin Hundal er kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: David A. Lunde / Christian Bjønness

Robin Hundal vant kåringen Norges Hyggeligste Håndverker

Blant de over 3.000 nominasjonene som har kommet inn i år, var det snekker Robin Hundal som gikk til topps i kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.

– Dette er stort. Jeg er utrolig takknemlig og glad for all hjelp og støtte jeg har fått hittil. Også er jeg jo stolt! Jeg er bare 25 år, så jeg har jo nådd langt. Dette er en stor klapp på skulderen til meg selv, sier Robin Hundal i en pressemelding

I år arrangeres kåringen for sjette gang.

– Det har vært spennende å se hvilke lokale helter som ble nominert og stemt frem av folket i år. Med så mange dyktige håndverkere i miksen har det ikke vært en enkel sak å velge ut finalistene i de ulike kategoriene, sier jurygeneral Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Robin Hundal sto igjen som juryens favoritt, og den som i år får tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.

– Han er en ildsjel i sitt miljø, han elsker jobben sin, er en omtenksom sjef og kollega, og er dyktig i faget sitt, sier kunnskapsminister Tonje Brenna, som hadde æren av å dele ut årets hovedpris.

Videre roser Brenna feiringen av både enkeltindivider og hele yrkesgrupper.

– Det er veldig hyggelig og stas å få være her i kveld. Både vinnere og nominerte har virkelig stått på og fortjener prisene, så jeg er både stolt, rørt og imponert. Håndverksbransjen er viktig for landet, så å vise frem gode rollemodeller og fagfolk innenfor forskjellige yrker som kan bidra til at flere søker seg til bransjen, er veldig bra. For det er faktisk sånn at vi ikke klarer oss uten denne bransjen. Uten gode fagfolk og håndverkere har vi verken steder å bo eller samfunnsviktige bygninger som skoler og
sykehus. Samfunnet faller rett og slett sammen hvis vi ikke har gode håndverkere som kan hjelpe oss med å bygge, gjenbygge, reparere og rehabilitere landet. Så det er en enormt viktig bransje, sier Brenna.

I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor hver bransjekategori:
* Læring // Maria Andersen (Randaberg, Rogaland)
* Maler // Petter Bjarnoll (Bergen, Vestland)
* Mur og betong // Erduan Esati (Oslo)
* Snekker/tømrer // Robin Hundal (Oslo)
* Elektriker // Mari Stormark Helland (Stord, Vestland)
* Rørlegger // Adam Nikolai Hætta (Alta, Troms og Finnmark)
* Åpen klasse // Mina Farmen Bertheussen, kranfører (Oslo)