Fra venstre: Robert Nøsen, Frithjof Riis og Magnus Svendsen. I bakgrunnen skimtes et portrett av grunnlegger av Riis-konsernet, Andreas Lilje Riis.

Riis utvider fra bilglass til dører og vinduer

Trondheimsbaserte Andr. L. Riis, som blant annet driver Norges største bilglasskjede, Riis Bilglass, utvider nå satsingen til også å omfatte dører, vinduer og interiørglass til forbrukere.

Dermed er bedriften tilbake i den bransjen det hele startet for 142 år siden.

Riis har overtatt aksjemajoriteten i TrønderGlass, som driver utsalg av dører og vinduer og en av landets få nettbutikker med dører og vinduer.

- Ved å gå inn i TrønderGlass er vi ikke bare tilbake i en velkjent bransje, men også på full fart inn i en ny tid, sier Frithjof L. Riis. - Det er ikke mange som driver med netthandel innen denne bransjen og TrønderGlass har på kort tid etablert en velfungerende nettbutikk hvor folk kan handle fra sofaen, året rundt. Det åpner for nye muligheter som vi i Riis synes det er spennende å være med på.

TrønderGlass skifter nå navn til Riis Dør og Vindu. – Med Riis på laget får vi muligheter til å utfordre bransjen videre, sier daglig leder Robert Nøsen.

- Riis sin solide posisjon og lange bransjehistorie kombinert med nye omsetningsformer gir oss muligheter for bedre innkjøp og mer effektiv drift som vil gi lavere priser og fordeler for samarbeidende byggmestere og entreprenører så vell som privatpersoner.

Det var Byggteknikk AS som stiftet TrønderGlass i 1994. Byggteknikk blir en del av eiertroikaen i Riis Dør & Vindu sammen med daglig leder Robert Nøsen og hovedaksjonær Andr. L. Riis.

Andr. L. Riis ble etablert i Trondheim allerede i 1872 som glassmester og rammeverksted, og har vært en foregangsbedrift på mange områder.

Riis var de første i Norge som startet med isolerglass, de første som tilbød ferdigmalte vinduskarmer og de første som startet norsk produksjon av laminerte bilglass. I dag er Riis Bilglass hovedsatsingen og kjeden er landets største innen bilglass og reparasjon av steinsprutskader.

Andr. L. Riis omsatte i 2013 for nær 460 millioner, og konsernet sysselsetter over 300 personer på landsbasis. TrønderGlass omsatte vinduer og dører for 18 millioner i 2013.