Arkivfoto: Ribe Betong

Arkivfoto: Ribe Betong

Ribe Betong vant kontrakt på E39 Lyngdal øst/vest

Ribe Betong skal levere betong fra sitt nye blandeverk i Lyngdal til Nye Veier-prosjektet E39 Lyngdal øst/vest.

Det skriver Ribe Betong i en pressemelding mandag.

De neste tre årene skal Ribe Betong levere omtrent 90.000 kubikkmeter betong til den nye strekningen mellom Herdal og Røysgård i Lyngdal. Oppstart av prosjektet er forventet på nyåret 2022.

– Vi er veldig fornøyde med å få delta på dette prosjektet, som sikrer arbeidsplasser i område de tre neste årene. Vi er heldige med tidspunktet da vi er i sluttfasen av leveransen til andre store prosjekter, sier daglig leder Roger Ribe i Ribe Betong.

Totalt skal betongleverandøren levere omtrent 55.000 kubikkmeter sprutbetong ogrundt 35.000 kubikkmeter kontruksjonsbetong til prosjektet.

Ribe forteller i pressemeldingen at selskapets nye blandeverk i Lyngdal var en viktig investering for å sikre kontrakten. Blandeverket er av typen Tecwill Acramix, og ferdigstilles desember 2021. Her kan Ribe Betong produsere opp til 100 kubikkmeter i timen, og produksjonen vil, ifølge pressemeldingen, gå døgnkontinuerlig.

Ribe Betong har også investert i hybrid betongbil og 42-meters hybrid tårnpumpe som vil kunne pumpe 100 prosent på byggeplass-strøm ved leveringsstedet. Kapasiteten er 100 kubikkmeter per time, og pumpene er bygget som helt vanlig tårnpumper uten noen begrensninger, skriver betongleverandøren.

Nye Veier er byggherre,og Implenia og Stangeland Maskin er entreprenører på den om lag 10 kilometer lange veistrekningen.