Linn Gaustadnes Hansen hadde sommerjobb i Undervisningsbygg mens hun studerte eiendomsutvikling og -forvaltning ved NTNU. Etter endte studier ble hun ansatt som prosjektleder, og nå jobber hun på Manglerudbadet i Oslo. Foto: Undervisningsbygg.
Linn Gaustadnes Hansen hadde sommerjobb i Undervisningsbygg mens hun studerte eiendomsutvikling og -forvaltning ved NTNU. Etter endte studier ble hun ansatt som prosjektleder, og nå jobber hun på Manglerudbadet i Oslo. Foto: Undervisningsbygg.

Rekordstor interesse for sommerjobb i Undervisningsbygg

Oslos største byggherre satser på sommervikarer og slår sin egen rekord i antall søkere i år. Nå oppfordrer Undervisningsbygg byggebransjen til å gi sommervikarene en sjanse.

– Vi søker aktivt etter sommervikarer, og i år har vi det høyeste antall søkere noensinne med 282 gode kandidater. Av disse er det 12 som har blitt ansatt som sommervikar, noe som også er rekord, sier Tore Moger, direktør for prosjektavdelingen i Undervisningsbygg, i en pressemelding.

Hvert år stiller Undervisningsbygg med stand på Bygg- og miljødagen (BM-dagen) ved NTNU i Trondheim, som er det største enkeltarrangementet for rekruttering i byggebransjen.

– Ansettelse av dyktige studenter er strategisk for fremtidig rekruttering av dyktige folk og gir god promotering av Undervisningsbygg og Oslobygg, sier Moger

Han legger til at det er spesielt viktig å gi studentene mulighet til å prøve seg nå i pandemien.

– Vi har veldig gode erfaringer med sommervikarer. Alle bedrifter som har anledning bør være med og gi de unge arbeidserfaring ved å gi dem sommerjobb, og spesielt nå. Studentene kommer inn med verdifull kunnskap og gjør en flott innsats. Flere har også fått fast jobb hos oss i etterkant, sier Moger.

Fra masterstudent til prosjektleder
Linn Gaustadnes Hansen er en av dem. Hun har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI og mastergrad i eiendomsutvikling og -forvaltning fra NTNU. Hun søkte sommerjobb hos Undervisningsbygg sommeren 2019 ettersom hun interesserte seg spesielt for skolebygg og skolebyggenes rolle i lokalsamfunnet.

– Undervisningsbygg har en stor portefølje med mange forskjellige type skoler og er en seriøs aktør med et godt rykte i bransjen. Det ble en utrolig lærerik erfaring, sier Hansen, som har skrevet masteroppgave om funksjonsbygg.

I sommerjobben fikk hun blant annet i oppgave å analysere byggeprosjekter og gå gjennom prosjektene og alle faktorer som påvirket KVU (kvalitetsutredningen). Hansen var også ute på byggeplasser, og forteller at hun raskt erfarte at ting ofte er mer komplekst der ute, enn på papiret.

– Det var spennende å se hvordan prosjektet jobbet sammen for å finne muligheter og få på plass løsninger. Det var mye kommunikasjon hele veien, på skolen var kommunikasjon bare et lite kapittel av utdannelsen, men på byggeplassen erfarte jeg at kommunikasjon gjennomsyrer alt og er avgjørende for hvordan prosjektet blir gjennomført, sier Hansen i pressmeldingen.

Etter endte studier ble hun fast ansatt i Undervisningsbygg som prosjektleder. I år har hun sammen med HR bistått i rekrutteringen av sommervikarer. Og hun er tydelig på hva hun har sett etter.

– Søknader som viser stor og genuin entusiasme for faget har vunnet frem. Er du student og engasjert i byggfag vil jeg sterkt anbefale å søke på stillingene neste år. Sommerjobb er win-win for alle involverte, avslutter hun.