"Pon Teamet" med epresentanter fra salg, klargjøring, ordekontor, maskinlogistikk og marked. Foto: Pon Equipment.

Rekordsalg for Pon

Aldri har det blitt levert flere Cat-maskiner første halvår.

30. juni hadde Pon Equipment levert hele 552 nye Cat-maskiner. Det tilsvarer en vekst i antallet maskiner på 35 prosent sammenlignet med i fjor. Veksten er jevnt fordelt på små og store entreprenører, samt gjennom det nye samarbeidet med Felleskjøpet, skriver Pon Equipment i en pressemelding.

Ifølge den norske Cat-leverandøren veier maskinene levert i første halvår til sammen 10.600.000 kilo og gjennomsnittsvekten er på 19,2 tonn.

Et sterkt marked

- Vi er svært fornøyd med å ha en så stor vekst dette året. Vi trodde på et marked som var flatt eller muligens litt ned, men der tok vi feil for første gang på mange år. Nå får vi vente å se på MGF-tallene, men jeg har stor tro på en høy total også for 2. kvartal i år. Prognosene på anlegg er gode og vi tror også fortsatt på et sterkt marked for husbygging selv om det selvsagt er regionale forskjeller som er drevet av oljebremsen. Norsk økonomi er bygget på langt mer enn bare olje og gass, og vi har vel sett at norsk økonomi er ganske robust . At markedet for anleggsmaskiner vil bli særlig større nå, er vanskelig å forestille seg, men at det vil holde seg sterkt en stund fremover er vi ikke i tvil om, sier markedssjef Espen Paulseth i Pon Equipment.

Sterkt sammensveiset team

– Klargjøringsteamet vårt er en av de mest effektive teamene i Europa. Gutta har jobbet i trange omgivelser og det handler om at de har en stor «passion to perform», og vi gleder oss til å se hva vi kan klare å få til i de nye lokalene til høsten, sier Morten Hansen, sjef for klargjøring i Pon Equipment.

Investert for framtida

– Som mange vet, har vi vokst ut av våre lokaler i Brobekkveien. Tidligere har vi gjort tiltak som å flytte aktivitet ut fra Oslo på grunn av plass og tilgang på mekanikere. Avdelingen på Rygge har blitt en solid avdeling for klargjøring og reparasjoner, og avdelingen på Rudshøgda har blitt et nasjonalt senter for bruktmaskiner. Til høsten flytter resten. Det nye Pon-anlegget på Berger litt utenfor Oslo står klart til overtakelse i september, og vi planlegger flytting i oktober. Med vårt nye anlegg kan vi ta enda bedre vare på våre kunder, ansatte og maskiner, konstaterer Paulseth. Han tilføyer at Pon i tillegg åpner ny avdeling i Ålesund. 26. august.

Kundetilfredshet er viktig

- Vi jobber for best mulig kundetilfredshet, og er alltid opptatt av enda flere fornøyde kunder enn hva vi allerede har i dag. Dette oppnår vi med å kontinuerlig jobbe med å øke kvaliteten på vårt håndverk og leve opp til vårt merkevareløfte om at «We take care of it.» Vi ønsker at kundene skal se på Team Pon som kunnskapsrike, personlige og dedikerte til deres suksess som vi skal levere gjennom god service og smarte løsninger, avslutter Espen Paulseth.

Pon Equipment sitt klargjøringsteam ved hovedkontoret i Brobekkveien i Oslo med Morten Hansen, sjef for klargjøring i spissen. Foto: Pon Equipment.