Nylig fikk selskapet Alutile sin største kontrakt noensinne.

Rekordkontrakt for Alutile i Bergen

Alutile skal levere hele 17.000 kvadratmeter fasadeplater til rehabiliteringen av et borettslag i Bergen.

Dette er den største enkeltkontrakten noensinne for det Haugesund-lokaliserte selskapet, ifølge en pressemelding.

– Totalt skal vi levere 17.000 kvm fasadeplater til Lynghaug Borettslag de neste to årene. Dette er en stor og viktig tildeling for oss, faktisk den største i Alutiles 10 år i Norge, sier Olsen.

Lynghaug Borettslag i Fyllingsdalen ble bygget på slutten av 60-tallet. Med sine 19 blokker og 263 leiligheter var boligprosjektet med på å omforme bygden fra å være frodig jordbruksland til den moderne bydelen Fyllingsdalen er i dag.

Borettslaget gjennomgikk en større rehabilitering på begynnelsen av 90-tallet. Når det nå er tid for nok en moderniserende rehabiliteringsrunde, er det altså Alutiles fasadeplater som skal dekke utsiden av de 19 boligblokkene.

Kontrakten er tildelt av Byggmester Markhus AS, mens det er Geitungen Bygg som står for anskaffelsesprosessen.

Vannbestandig

Alutile, som har spesialisert seg på leveranser av lette, vedlikehold- og brukervennlige fasadeplater, har tross koronapandemien opplevd økt salg i hele Norge i 2020.

Med hovedkontor i Haugesund og avdelingskontor i hovedstaden, leverer selskapet fasadeplater til kunder over hele landet.

– Kundeporteføljen vår består av store entreprenører til mindre byggefirma, samtidig som vi leverer til offentlig sektor, forteller salgsleder i Alutile, Sigbjørn W. Olsen. Han trekker frem egenskaper som 100 prosent vannbestandig, høy farge bestandighet, lav vekt og at de enkelt kan knekkes og bøyes rundt hjørner som noen av Alutile-platenes fortrinn.

Vokser i Bergen

Foruten Lynghaug Borettslag, har Alutile også levert 7.000 kvadratmeter til Markhus og boligprosjektet Knutsenkvartalet, også det under oppføring i Fyllingsdalen.

De siste to årene har Alutile dessuten levert cirka 3.500 kvadratmeter fasadeplater på nye bygg for FM Strand, Urbanhus og Kruse og Smith i Bergen.

– Det er selvsagt veldig gledelig at vi får spennende oppdrag i Bergen. De siste årene har vi også generelt hatt en god økning hva gjelder leveranser til boligprosjekter, både lokalt og ellers i landet. Dette er trolig en naturlig og positiv progresjon som følger av at flere og flere får øynene opp for våre fasadeplater som er særs egnet for det norske klimaet, avslutter Olsen.