Regjeringen legger fram industritiltak

Flere statsråder med statsminister Jens Stoltenberg i spissen legger tirsdag formiddag fram en ordning regjeringen omtaler som viktig for industrien.

– Jeg kan ikke være så veldig konkret, men det jeg kan si er at det er snakk om en ordning som har vært etterspurt av industrien, sier kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved Statsministerens kontor til NTB.

Jens Stoltenberg (Ap), miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) har invitert Industri Energi, LO og Norsk Industri til møtet på Statsministerens kontor klokka 9.

De tre organisasjonene har tidligere bedt regjeringen om å legge til rette for en felles plattform for økt verdiskapning. Blant kravene i en felles plattform var CO2-kompensasjon av hensyn til industriens konkurranseevne og ja til økt kraftutveksling. Det de tre statsrådene omtaler som en viktig sak for industrien, kan dermed være regjeringens svar på de tre organisasjonenes mange energi- og næringspolitiske krav for å «sikre en offensiv politikk for verdiskaping i kraftbransjen og industrien».

– Det er ikke noe mer vi kan si nå om hva møtet handler om. Vi sender ut en fyldig pressemelding på formiddagen, er alt kommunikasjonssjef Anne Cecilie Lund i Nærings- og handelsdepartementet vil si tirsdag morgen.