Berit Brendskag Lied blir assisterende fylkesmann i Møre og Romsdal.. Foto: Statens vegvesen

Regionvegsjef Brendskag Lied til Fylkesmannen i Møre og Romsdal

Regionvegsjef Berit Brendskag Lied (Region midt) slutter i Statens vegvesen for å bli assisterende fylkesmann i Møre og Romsdal.

Brendskag Lied har vært ansatt i Statens vegvesen i over 27 år blant annet som seksjonsleder, produksjonssjef, ressurssjef og de siste 12 årene som regionvegsjef. Hun tiltrer sin nye stilling som assisterende fylkesmann 1. september.

– Jeg har hatt ei fantastisk tid i Statens vegvesen. Etaten har gitt meg mange muligheter for både faglig og personlig utvikling. Dessuten har jeg blitt kjent med mange dyktige og hyggelige kolleger som jeg kommer til å savne, sier Brendskag Lied til vegvesen.no.

Vemodig

– Det er vemodig å ta farvel, men endringer gir også rom for refleksjon og ettertanke og etter 27 år i etaten er det riktig tidspunkt for meg å gå videre og gi stafettpinnen videre til andre. Jeg har stor tro på at de grep som nå blir tatt i Statens vegvesen er riktig og viktig for at Vegvesenet også i framtida skal være en etat som løser viktige samfunnsoppgaver med topp kompetanse på en effektiv måte. Jeg ønsker mine kolleger lykke til i det videre arbeidet med endringene i Vegvesenet, sier hun.

En klippe

Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud beskriver Brendskag Lied som en klippe i Vegvesenet.

– Hun har blant annet vært med å sette sitt preg på Vegvesenet som medlem av etatsledelsen de siste 12 årene og som leder av effektivitetsprogrammet. En god leder kan beskrives som tydelig, omsorgsfull og beslutningsdyktig. Jeg synes det passer godt på Berit. Jeg ønsker henne lykke til i ny og spennende jobb, sier Grimsrud.

Brendskag Lied slutter 12. juli. Strategisjef Kjetil Strand vil fungere som regionvegsjef ut året.