Administrerende direktør i Rambøll, Jens-Peter Saul. Foto: Rambøll
Administrerende direktør i Rambøll, Jens-Peter Saul. Foto: RambøllMorten Larsen

Rambøll-konsernets beste vekst på ti år

Med en organisk vekst på 8,3 prosent, leverer Rambøll den beste organiske halvårsveksten de siste ti år.

Omsetningen økte med 10,4 prosent til 7,9 milliarder danske kroner (DKK) i første halvår 2022 (1,4 prosent i første halvår av 2021).

Den organisk veksten var på 8,3 prosent, som er den høyeste på ti år (1,8 prosent i første halvår av 2021.) Driftsresultatet før avskrivning på goodwill, merkevare- og kundekontrakter (EBITA) økte med 35 millioner kroner til 373, 8 millioner danske kroner, noe som resulterte i en EBITA-margin på 4,8 prosent, som er på samme nivå med samme periode i fjor, skriver de i en pressemelding.

EBIT-marginen steg til til 3,8 prosent, hovedsakelig på grunn av nedsalg av deler av Rambølls vannvirksomhet i USA. Rambølls ordrebok er større enn noensinne, og utgjør en verdi på 8,1 milliarder dasnke kroner – en økning på 10 prosent sammenlignet med utgangen av 2020.

– Jeg er veldig fornøyd med den sterke organiske veksten vi har klart å levere i første halvår av 2022. Dette viser at vi er på rett vei med vår nye strategi, The Partner for Sustainable Change, som i løpet av de neste fire årene vil fokusere hele vår portefølje på bærekraft og har som mål å gjøre Rambøll til verdens ledende konsulentvirksomhet innen den grønne energiomstillingen, sier Jens-Peter Saul, administrerende direktør i Rambøll i meldingen.

I første halvdel av 2022 opplevde Rambøll en sterk tosifret vekst i forretningsenhetene Energi, Bygg og Management Consulting. Veksten var også omfattende, spesielt i Storbritannia og Tyskland, hvor Rambøll vokste nær 20 prosent. De nordiske landene opplevde også sterk vekst, særlig Danmark og Norge.