Espen Øvstebø med de nye selvutviklede brønnene som han har stor tro på i markedet.

Radonbrønnene til Radonkompetanse med SINTEF-godkjenning

Radonkompetanse AS i Sandnes har fått SINTEF-godkjenning på Rad S 200 og Rad S 500 samt tilhørende radonlokk.

 I tillegg til selve membranen har også tilbehørsproduktene Rad S200 og Rad S500 samt radonlokket fått egen godkjenning.

SINTEF gjennomfører egen godkjenning for radonbrønner med tilbehør da dette ikke inngår i selve godkjenningen til membranene.

- Det er en omfattende og svært kostbar jobb å få brønnene godkjent. Dette styrker hele pakken vi leverer sier Espen Øvstebø, Salgssjef i Radonkompetanse AS i en pressemelding.

De godkjente brønnene har Radonkompetanse selv utviklet. Rad S200 er et nytt tilskudd til den eksisterende brønnen Rad S 500 som har vært på markedet i flere år.

- Rad S200 er en ny enkel brønn som dekker grunnflate inntil 200 m2, og vil kunne brukes både på nybygg og på eksisterende hus for utventilering av husgrunner. Vi har investert dyrt i nye former og verktøy for å kunne produsere brønnene lokalt. Vi regner med å senke prisen i markedet for godkjente brønner med over 50 prosent med disse nye godkjente produktene sier Øvstebø.

Radonkompetanse som har spesialisert seg på radonsikring av nybygg har hatt en solid økning i omsetningen første halvår av 2015, og har styrket organisasjonen med ny salgssjef. Den nye salgssjefen heter Espen Øvstebø, og kommer fra tidligere stilling som selger hos Gilje Tre AS.

Radonkompetanse AS har siden 2002 levert produkter for sikring av radon i nye bygg. I 2010 overtok Arne Kenneth Øvstebø aksjene i Radonkompetanse AS etter at Leif Terje Larsen gikk over i pensjon.

- Til tross for en utfordrende markedssituasjon, skjerpet konkurranse, og antatt lavere marginer i fremtiden, forventer jeg at vi skal øke vår markedsandel, forteller Espen Øvstebø.