Rådgiver hydrologi, hydraulikk og vassdragsteknikk

Multiconsult ASA er et ledende norsk ingeniør- og arkitekturselskap. Med nærmere 3500 høyt kompetente medarbeidere fordelt på sterke fagområder kan Multiconsult påta seg de mest komplekse prosjektene markedet har å tilby. Med røtter tilbake til 1908 har selskapet hatt en sterk innvirkning på Norges utvikling og økonomiske vekst. Selskapet tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.

FirmaMulticonsult
FylkeTrøndelag
StedTrondheim, Steinkjer
Søknadsfrist18.08.2024

Vi søker erfarne rådgivere til vårte kontorer i Trondheim og på Steinkjer. Andre lokasjoner hvor Multiconsult har kontor vil også kunne vurderes.

Multiconsult er en av Norges største rådgiverbedrifter med 3000 medarbeidere i inn- og utland. Vi opplever et økende omfang av spennende oppdrag, og trenger derfor flere kompetente medarbeidere innenfor fagområdene hydrologi, hydraulikk og vassdragsteknikk. Til vår seksjon søker vi erfaren rådgiver eller ingeniør for arbeid med flom- og vassdragsrelaterte oppdrag i Norge og utlandet.

Bli en del av et stort fagmiljø med spisskompetanse på hydrologi, hydraulikk og vassdragsteknikk!
I dag er vi i overkant av 200 medarbeidere som til daglig jobber med vassdragstiltak i ulike former i Multiconsult, og i overkant av 20 medarbeidere som jobber særskilt med prosjekter knyttet til hydrologi, vassdragshydraulikk, erosjon og sedimenttransport. Vår gruppe sikrer at vannressurser og vassdrag forvaltes på en optimal måte, og setter bærekraft i fokus ved valg av løsninger. Vi er også meget aktive i bransjefora og innen FoU, med forskningsprosjekter for blant annet Energi Norge, NVE og Statkraft. Lyst å se mer av hva vi jobber med? Se her

Multiconsults hydrologer og vassdragsteknikere jobber mye med prosjekter innen vannkraft og fornybar energi, men også i tverrfaglige oppdrag innenfor markedsområder som Vann & Miljø, Samferdsel, Bygg & Eiendom og Geo. Vi har også en spennende portefølje innenfor internasjonale oppdrag, hovedsakelig i land i Afrika og Asia, og dette er også et viktig satsningsområde i strategien vår fremover. Vi ønsker å legge til rette for at du får en arbeidshverdag med utviklende og interessante arbeidsoppgaver som både bidrar til faglig og personlig utvikling.

Våre prosjekter omhandler alt fra tidligfasevurderinger til detaljprosjektering og byggeplassoppfølging i vannkraft- og flomsikringsprosjekter. Vi ser at etterspørselen etter vår kompetanse øker og trenger derfor flere gode vannkollegaer! I rollen som ingeniør hos oss vil du få muligheten til å ta del i alt fra små, enfaglige, prosjekter til store, komplekse og tverrfaglige prosjekter. Vi har bl.a. et eget kompetansenettverk som er rigget for å dele erfaringer og metodikk på tvers av fagene bygg, miljø, maskin, akvatisk, hydrologi, økonomi og elkraft mm. Her vil du få mulighet til å bidra til å dele erfaringer og lære fra de beste i bransjen. Se mer om det her

Typiske arbeidsoppgaver vil kunne være:

 • Felthydrologi (bunnkartlegging, hydrologiske og hydrauliske målinger, sedimentmålinger m.m.)
 • Flomberegninger
 • Flomsonekartlegging
 • Dambruddsbølgeberegninger
 • Kapasitetsberegninger til dimensjonering av konstruksjoner som flomløp, kulverter og bruer
 • Vurdering og dimensjonering av flomsikringstiltak
 • Vurdering av løsninger for sedimenthåndtering
 • Bidra i FoU-prosjekter knyttet til vassdragshydraulikk
 • Oppdragsleder for små og store tverrfaglige vannkraft- og flomsikringsoppdrag
 • Delta i videre utvikling av vår spisskompetanse innenfor hydrologi og vassdragshydraulikk
 • Utarbeidelse av forespørsler og kontraktsoppfølging
 • Ansvar for egne kunder og aktivt bidra til nysalg og mersalg

Hvem er du?

Vi ser etter deg som er strukturert og samarbeidsorientert. Du har faglig integritet samt interesse og nysgjerrighet for faglig utvikling, ny teknologi og bærekraft. Du er engasjert, målrettet og opptatt av å bidra til at både du selv og andre får muligheten til å utvikle seg faglig og personlig. Du liker å bygge relasjoner, og har god formidlingsevne.

Utover dette ønsker vi at du har følgende kvalifikasjoner:

 • PhD eller Mastergrad innen vassdragsteknikk eller hydrologi
 • Gode samarbeidsevner
 • Gjerne kompetanse innen programmering
 • Har erfaring med typiske beregningsprogrammer knyttet til fagfeltet (HEC-RAS, MIKE, GIS mm.)
 • Liker utfordringer og problemløsning
 • Gode norsk og engelskkunnskaper

Hva kan vi tilby deg?

 • Utfordrende, varierte oppgaver og store muligheter for utvikling og ansvar for de som ønsker
 • Et selskap med stor faglig bredde og anerkjent spisskompetanse
 • Muligheten til å bli del i et svært godt fagmiljø med godt samarbeid og som er preget av erfaringsutveksling på tvers av landet
 • Et av bransjens mest progressive og utviklingsorienterte miljøer innen vannkraft og dammer
 • Et av de fremste miljøene i Norge på BIM og tegningsløse prosjekter
 • Komplekse og høyt profilerte oppdrag både nasjonalt og internasjonalt
 • Fem ukers ferie, fri i romjulen og i påsken samt fleksibel arbeidstid
 • Gode pensjons og forsikringsordninger
 • En medeierskapsordning som blant annet inkluderer et årlig aksjekjøpsprogram
 • Et inkluderende og sosialt arbeidsmiljø. Vi mener at godt samhold og trivsel på arbeidsplassen er veien til effektive og motiverte medarbeider, derfor tilbyr vi blant annet bedriftsidrettslag med varierte tilbud, ulike sosiale arrangementer og avdelingsturer.
 • Bedriftsidrettslag med turer og treninger
 • Tilgang til firmahytter

Hos oss finner vi løsninger sammen

Muliggjøringskulturen i Multiconsult handler om å se muligheter der andre ser hindre. Det handler om å sprenge grenser der andre fristes til å gå rundt. En av grunnene til at våre medarbeidere sier at de trives så godt hos oss, er det gode samarbeidet vi har innad i våre seksjoner, og også på tvers av våre fagområder. Med aldersspenn fra 24 – 82 kobler vi juniorer tett med seniorer og vi legger vekt på samarbeid foran enkeltprestasjoner. For oss er det viktig at yngre medarbeidere bygger kompetanse i både norske og internasjonale oppdrag sammen med våre seniorer. Vi ønsker deg med faglig engasjement, stor arbeidsglede og nysgjerrighet på hvordan man kan løse problemer litt utenfor boksen. Det setter også våre kunder pris på. Vi er fleksible på arbeidslokasjon og søker kandidater som kan tenke seg et arbeidssted på våre kontorer i enten Trondheim, Steinkjer, Bergen eller Oslo.

Høres dette spennende ut? Send oss din søknad i dag! Vi behandler søknader løpende og ønsker at du i tillegg laster opp vitnemål og karakterutskrift. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Ytterligere informasjon:

Før ansettelse i Multiconsult vil du bli bedt om å fremlegge gyldig bevis på bestått høyere utdannelse, herunder fagbrev, bachelor-, master- og doktorgrad. Vi anbefaler derfor at du legger ved disse dokumentene i søknaden din. Med gyldig bevis menes fagbrev og vitnemål. Er hele, eller deler av, utdanningen din gjennomført i utlandet kan du bli bedt om å legge frem bevis på HK-dir.-godkjent utdanning (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse). Les mer om automatisk og profesjonsgodkjenning av utdanning her.

Videre gjør vi oppmerksomme på at arbeidsspråket i Multiconsult er norsk. Våre prosjekter krever god forståelse for norske regelverk og prosedyrer, og det er derfor en forutsetning at du behersker språket, både muntlig og skriftlig, med mindre noe annet er spesifisert i stillingsutlysningen.

Kontaktpersoner:

Daniel Melkersen

Seksjonsleder

92265891

Søk stilling

Vis flere stillinger: