Rådgiver byggeteknikk

SINTEF Byggforsk er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Firma SINTEF Byggforsk
FylkeTrøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist22.04.2019

SINTEF Byggforsk søker

Rådgiver byggeteknikk

Ved avdeling Arkitektur, Byggematerialer og Konstruksjoner i Trondheim utvikler vi løsninger for våre kunder gjennom forskning, utvikling og innovasjon innenfor hovedfeltene arkitektur, materialteknikk, byggeteknikk, bygningsfysikk og konstruksjonsteknikk. Våre 60 medarbeidere har spisskompetanse innenfor en rekke byggematerialer, og avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Vi ønsker oss flere dyktige og engasjerte medarbeidere til vårt betongmiljø i Trondheim. Miljøet har sitt hovedfokus innen betongteknologi, sement- og betongkjemi, mineralske byggeråstoffer og konstruksjonsteknikk.

Kvalifikasjoner

Vi søker en rådgiver med universitetsutdannelse på M.Sc. eller Bch.-nivå, gjerne med erfaring fra forskningsmiljø, entreprenør eller rådgivende ingeniør.

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Som forsker/rådgiver vil du få ansvar for å lede egne prosjekter samt muligheten til å bidra faglig inn i ulike typer prosjekter. Du må være strukturert, kunde- og løsningsorienter og ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk.

Du har god forståelse for byggeteknikk og materialbruk i bygg tilpasset norsk klima, fordel med generell forståelse for bygningsfysikk og konstruksjon. Du har evnen til å se og løse byggetekniske utfordringer i hovedsak innen moderne, men også eldre byggeteknikk og du har kunnskap om TEK. Du ønsker å bidra til at materialer som benyttes i dagens og fremtidens bygg, er tilpasset de værmessige- og klimatiske utfordringer som norsk klima medfører. Vårt unike laboratorium er utstyrt for å kunne gjennomføre nødvendig prøving av egenskaper og funksjon under aktuelle klimapåkjenninger for både byggeprodukter og -systemer.

Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekt er i samarbeid med kunder og kollegaer. Vi søker medarbeidere med initiativ, glød og faglig interesse.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Gjennom våre prosjekter vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse og få anledning til å påvirke hvordan bygninger i Norge bør utformes. Vi oppfordrer kvinner til å søke på stillingene.

Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innenfor:

 • Prosjektledelse av små og store prosjekter
 • Skadeanalyser med vurdering av løsningers egnethet og utbedringstiltak
 • Vurdering av prosjekteringsløsninger
 • Laboratorieprøving og dokumentasjon av produkter og systemer
 • Anvendelse av forskningsresultater til å utvikle byggetekniske løsninger
 • Utarbeidelse av anvisninger i Byggforskserien
 • Tverrfaglige utviklingsoppgaver i nært samarbeid med industrien og andre enheter i SINTEF
 • Analyser og beregninger

Vi tilbyr

 • Konkurransedyktig lønn
 • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
 • Fleksibel arbeidstid
 • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
 • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
 • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
 • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

Spørsmål om stillingen

Ola Asphaug

Forskningsleder

Telefon 906 81 440

Jonas Holme

Forskningssjef

Telefon 915 21 367

Søk stilling

Vis flere stillinger: