Rådgivende ingeniør Energi / Bygningsfysikk

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 16 kontorer med tilsammen 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger til nytte for kunden, sluttbrukeren og samfunnet.

Firma Rambøll
FylkeHordaland
StedBergen
Søknadsfrist19.01.2020

Vi inviterer deg til å ta i bruk din kompetanse innen energi og bygningsfysikk i en stilling hvor du vil få muligheten til å jobbe med spennende tverrfaglige prosjekt på Vestlandet og nasjonalt. For denne rollen trenger du bachelor/master og helst 3 års erfaring fra rådgiver- eller entreprenørbransjen med fokus på energi og bygningsfysikk. Er du vår nye Rådgivende Ingeniør Energi/Bygningsfysikk? Klikk på søkeknappen for å legge inn din søknad.

Inviting bright minds

Vil du bli utfordret faglig og utvikle ekspertisen din i et åpent, fleksibelt og samarbeidsorientert arbeidsmiljø? I Rambøll får du brukt din kunnskap til å skape et bedre samfunn og øke livskvaliteten for menneskene som bor der. Du blir en del av et globalt selskap som har vært i vekst siden oppstarten i 1945. Vi jobber sammen på prosjekter som bidrar til bærekraftig endring, både sosialt, økonomisk og for miljøet.

Bli en del av vår byggavdeling

Som vår nye Rådgivende Ingeniør Energi/Bygningsfysikk blir du en del av seksjonen for bygningsfysikk, som leverer rådgivertjenester innen bygningsfysikk, energi, BREEAM, bærekraft, tilstand, rehabilitering og miljøkartlegging. Vi jobber både i tverrfaglige team, gjerne sammen med tekniske systemer, arkitekter og bygg-ingeniører, og selvstendig.

Vi søker en person med faglig kompetanse og erfaring innenfor energi, bygningsfysikk og/eller BREEAM. Du vil være rådgiver innen dagslys, inneklima, varmeisolering, tetthet, fuktsikring, energi og materialbruk, og med mulighet for rådgivning innen BREEAM og bærekraft.

I vår seksjon vil du møte kollegaer med faglig engasjement som setter av tid til opplæring og faglig støtte. Vi legger til rette for at du som jobber hos oss skal føle mestring, trygghet og utvikling, både faglig og personlig. Vi har også ett tett samarbeid med fagnettverket for bygningsfysikk i hele Rambøll, noe som fører til høy og bred kompetanse innen fagfeltet. Vi er opptatt av en god balanse mellom arbeid og hjem, og tilrettelegger gjerne med hjemmekontor ved behov. Seksjonen, og Bergens-kontoret, har ulike sosiale tiltak og vi tilbyr blant annet fellestrening to ganger i uken.

For tiden har vi mange spennende og utfordrende prosjekter, og vi har rammeavtaler med blant annet Helse Bergen, Bergen kommune og UiB. I tillegg har vi tett samarbeid med både entreprenører og utbyggere, hvor vi er med i både tidligfase og detaljprosjektering.

Dine hovedoppgaver og ansvarsområder vil være:

 • Tidligfasevurderinger knyttet til energi- og bygningsfysikk
 • Energi, inneklima og kuldebroberegninger
 • Detaljkontroll
 • Dagslysberegninger
 • Inneklimasimlueringer og effektbehovsberegninger
 • Rådgivning klimanøytrale bygg og plusshus
 • Bidra til den faglige utviklingen i seksjonen
 • BREEAM rådgivning og klimagassberegninger
 • Fukt- og kondensberegninger

Vi støtter den faglige utviklingen din

Medarbeiderne våre er vår viktigste ressurs, og den faglige veksten din en forutsetning for vår suksess. Fra du starter hos oss får du støtten du trenger for å utvikle deg videre. I denne rollen vil det faglige utgangspunktet ditt for eksempel være:

 • At du har bachelor/master og helst 3 års erfaring fra rådgiver- eller entreprenørbransjen med fokus på energi og bygningsfysikk.
 • At du innehar kunnskap om gjeldende regelverk (teknisk forskrift), og andre standarder slik som NS 3700/3701.
 • Erfaring med SIMIEN og Flixo/therm
 • Kjennskap til IDA-ICE og WUFI/HEAT

I denne rollen vil det være en fordel om du også er strukturert, selvstendig og glad i å omgås kollegaer og kunder. Du har gode kommunikasjonsegenskaper, skriftlig og muntlig, i både norsk og engelsk.

Velkommen til vår divisjon for bygg & arkitektur

Vi er et av verdens ti ledende firma innen bygningsprosjektering, og jobber årlig på mer enn 10 000 byggeprosjekter. Våre 4000 fageksperter fra hele verden har spesialisert seg på å skape innovative og bærekraftige bygg som det er godt å bo og jobbe i. Vi legger ekstra vekt på å balansere de kulturelle, sosiale og fysiske aspektene ved byggene, for å skape verdi for kunden, sluttbrukeren og samfunnet.

Slik søker du

Søk via nett, ved å trykke på søkeknappen og laste opp CV, søknad og annen relevant dokumentasjon. Vi ser frem til å høre fra deg. Søknadsfrist: Søknader vurderes fortløpende og siste frist er 19-01-2020.

Har du spørsmål?

Kontakt gjerne seksjonsleder Ragnhild Soldal Sjøholt på telefon 97165839 eller e-post ragnhild.sjoholt@ramboll.no eller avdelingsleder Frode Bjørnsen på telefon 93243085.

Søk stilling

Vis flere stillinger: