Administrerende direktør Emil Eriksrød i R8 Property. Foto R8 Property

R8 Property henter inn penger til å vokse etter rekordgodt halvår

Andre halvår 2019 ble det beste så langt i eiendomsutvikleren R8 Propertys historie. Nå skal selskapet hente inn inntil 150 millioner kroner i ny kapital.

Det skriver R8 Property i en pressemelding torsdag.

– Vi trenger kapital til videre vekst og til nye investeringer, kommenterer hovedaksjonær og administrerende direktør Emil Eriksrød i R8 Property.

Selskapet endrer seg fra å være en eiendomskjøper og -forvalter til å bli en eiendomsutvikler med store vekstambisjoner, heter det i meldingen.

Eriksrød planlegger flere store prosjekter.

– Den fasen vi går inn i nå, er mer kapitalkrevende. Derfor inviterer vi eksisterende og utvalgte aksjonærer til å investere mer penger i R8 Property, sier han.

Selskapet gjennomfører i september en såkalt rettet emisjon på mellom 100 og 150 millioner kroner. Eriksrød har fått signaler om at dagens aksjonærer vil skyte inn mer penger. Det skal han også selv gjøre, men han regner med at hans eierandel går ned fra dagens 64,3 prosent til ned på 50-tallet, heter det i pressemeldingen.

IKAB er nest største investor i R8 Property, med nesten ni prosent eierandel. Carucel Eiendom eier rundt tre prosent av aksjene.

Noe av pengene R8 Property får tilført, skal være med på å betale for oppkjøpet av Evolve, som er en av Norges største aktører på moderne løsninger for kontorfellesskap. Eriksrød vil også videreutvikle samarbeidet med profesjonelle aktører i bransjen som Bane NOR Eiendom og Powerhouse-samarbeidet, heter det i pressemeldingen.