PST bekrefter at de etterforsker en mulig lekkasje av gradert informasjon fra Forsvarsbygg. Foto: Vegard Grøtt / NTB

PST bekrefter at de etterforsker en mulig lekkasje av gradert informasjon fra Forsvarsbygg. Foto: Vegard Grøtt / NTB

PST etterforsker mulig lekkasje av gradert informasjon fra Forsvarsbygg

PST har igangsatt etterforskning etter at Forsvarsbygg har anmeldt en mulig lekkasje av gradert informasjon om et prosjekt, skriver Filter Nyheter.

Ifølge et brev fra direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg som Filter Nyheter har fått innsyn i, ble det statlige forvaltningsorganet tidligere i høst varslet om en antatt lekkasje som «kan skade nasjonale sikkerhetsinteresser».

Anmeldelsen ble sendt til PST 4. november.

«Forsvarsbygg har fått informasjon om at taushetsbelagt informasjon om et gradert prosjekt har blitt lekket», skriver Thoresen til PST.

Den mulige lekkasjen ble oppdaget da en innleid konsulent hos Forsvarsbygg i august spilte golf. Personen han spilte golf med begynte å snakke om et prosjekt som vedkommende ikke burde vite noe om. Konsulenten visste at informasjonen var gradert og underlagt taushetsplikt. Konsulenten er selv autorisert og har signert en taushetserklæring.

Forsvarsbygg skriver at de ikke vet hvem som har lekket informasjonen. Personen som snakket om prosjektet omtalte kilden som «en kompis».

Informasjonen fra prosjektet skal være gradert «Begrenset» eller «Konfidensielt». Det er straffbart å gi graderte opplysninger til utenforstående.

PST bekrefter at de etterforsker saken.