Prosjektstyrer Jernbane

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss

FirmaCOWI
FylkeVestland, Oslo
StedOslo eller Bergen
Søknadsfrist22.10.2023

Bli en del av et av landets ledende fagmiljøer innen bane

Avdelingen Bane består i dag av ca. 75 medarbeidere fordelt på fire seksjoner. De neste årene jobber vi sammen med bransjens mest ambisiøse byggherrer, entreprenører og rådgivere på prosjekter som Bybanen Bergen, Fornebubanen, godsterminalen/togstrekningen Nygårdstangen-Bergen-Fløen, samt en rekke andre prosjekter i Norge og utlandet. Vi har mange flere i sikte, og har store og spennende tilbudsprosesser gående. Vi søker nå etter deg som ønsker å være med og utvikle prosjektstyrerrollen i COWI og bidra aktivt til å styrke og videreutvikle vårt fagmiljø i Oslo og Bergen.

Få utviklet din ekspertise gjennom varierte og ambisiøse oppdrag

Din primære arbeidsoppgave vil være å ivareta prosjektstyringen, mens sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • Månedlig rapportering og kontinuerlig oppfølging av økonomi og fremdrift i prosjektene
 • Planlegging av prosjektenes fremdrift, herunder fastsetting av milepæler og tilhørende aktiviteter
 • Etablering og oppfølging av prosjektenes prognoser, budsjettering og kostnader
 • Kontraktsoppfølging, herunder etablering og oppfølging av system for kontraktsendringer (endringsordre)
 • Bidragsyter til prosjektenes styringsdokument for forhold knyttet til prosjektstyring, herunder økonomiske prognoser, fremdriftsplan samt styrings- og kostnadsrammer
 • Utarbeidelse og oppfølging av prosjektenes usikkerhetsstyring-/register, herunder risikovurdering, kostnader og oppfølging av tiltak

Dine ferdigheter. Vårt team. Sammen utfordrer vi fremtiden.

For å lykkes i denne stillingen mener vi du bør være nøyaktig og strukturert, med øye for detaljer. Du har sterk forretningsforståelse, gode kommunikasjonsferdigheter og er metodisk og systematisk i din tilnærming.

I tillegg har du:

 • Master eller bachelor innen økonomi
 • Relevant erfaring kan erstatte dette kravet. Evt. sivilingeniør/ingeniør med relevant erfaring med prosjektstyring/prosjektplanlegging
 • Svært gode skriftlige og muntlige fremstillingsevner på norsk
 • Dokumentert erfaring med planlegging og fremdriftsoppfølging i prosjekter, og erfaring innen kostnadskontroll, risikostyring i prosjekt, analyser og rapportering
 • God erfaring med bruk av dataverktøy, bl.a. Excel
 • Erfaring med å bruke planleggings- og prosjektstyringsverktøy

Har du erfaring fra byggherreorganisasjon, rådgiver, entreprenør eller revisjonsselskap vil det telle positivt.

Så mye mer enn bare en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme.

Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Har du flere spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med Talent Acquisition Specialist Kathrine Tronvold på KTTR@COWI.COM.

Du kan også bli bedre kjent med oss på nettsiden vår, www.cowi.no, hvor du kan lese mer om prosjektene våre, strategien vår, hva vi ønsker å oppnå som selskap og hvordan hverdagen er i COWI.

Like muligheter for alle

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Søk stilling

Vis flere stillinger: