Prosjektledere i jernbanefaget

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24 ,5milliarder kroner (2015), og halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist11.12.2016

Veidekke Bane er en del av satsingsområdet til Veidekke Entreprenør. Veidekke Bane ble etablert i 1999 og er en landsdekkende entreprenør innen alle jernbanetekniske fag. Vi utfører arbeider innenfor overbygning, kontaktledning og signal. Våre kunder er hovedsakelig Jernbaneverket og Sporveiene AS. Veidekke Bane samarbeider med andre enheter i Veidekke, og utnytter firmaets samlede spisskompetanse og kapasitet i flerfaglige prosjekter, blant annet innen fjellsikring og underbygningsarbeider. Veidekke Bane har i dag 115 ansatte og en rekke ulike skinne/veimaskiner. Veidekke Bane har sertifiserte medarbeidere innenfor alle jernbanetekniske fag.

Veidekke Bane har som målsetting å være den foretrukne, og en av de større leverandørene innen bygging, fornyelse og vedlikehold på jernbaner og sporveier.

Stillingen

Veidekke Bane vokser og vi skal styrke vår ledelse innen jernbaneteknikk, telekommunikasjon og kontaktledning. De vi ser etter skal jobbe med prosjektledelse innen bygging, ombygging og vedlikehold av jernbane/sporvei. Du skal være kaptein på denne skuta.

Veidekke Bane utfører arbeid innen alle jernbanetekniske fag, herunder sporarbeider, lavspent, signal- og kontaktledningsanlegg. Vi ønsker å skape gode resultater ved effektiv drift, og verdsetter involvering og teamarbeid. Vi har høyt fokus på fagkompetanse og etterlevelse av Veidekkes verdier, som innebærer å være profesjonelle, redelige, engasjerte og grensesprengende.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og ha fokus på rasjonell produksjon. Arbeidet krever stor nøyaktighet, sikkerhet og systematikk. Ingenting er viktigere enn at alle som jobber for oss, kommer trygge og hele hjem hver dag. I Veidekke er derfor våre HMS-mål likestilt med de økonomiske målene.

Du skal selvsagt ikke gjøre jobben alene, men det er ditt ansvar å sørge for at prosjektene du har ansvar for drives optimalt og at produksjonen går etter planen. Du har ansvar for planlegging og framdrift gjennom effektiv bruk av personell og maskiner, kontrahering og styring av UE-kontrakter i samarbeid med anleggsleder. Du vil også være ansvarlig for økonomistyring og rapportering på prosjektene, og ivareta interne og eksterne krav til dokumentasjon.

Du vil få solid støtte fra prosjektorganisasjonen vår, men du må ta imot utfordringen med at du er kaptein på skuta!

Kvalifikasjoner

Det er ønskelig at du har høyere utdannelse, og det er et absolutt krav at du har erfaring som prosjektleder eller anleggsleder fra tidligere.

Vi søker etter to typer mennesker; den ene er deg som er en drivende dyktig prosjektleder, med solid erfaring fra drift, men du har kanskje ingen erfaring fra arbeid på jernbane. Den andre er deg som har faglig bakgrunn innenfor jernbanefaget, har noe eller lengre erfaring fra arbeid på jernbanen og som ønsker å utvikle deg som prosjektleder hos oss.

Det vil være en fordel at du har erfaring med prosjekteringsledelse og kalkulasjon.

Bruk av pc og IT-verktøy er noe du behersker godt, og du er villig til å lære å bruke nye programmer.

Førerkort for personbil er et krav. I tillegg må du kunne snakke og skrive norsk. Du trenger ikke være en språk-mester i engelsk, men du må kunne formidle et budskap både muntlig og skriftlig på en enkel måte.

Profil

Det er viktig at du er handlekraftig og ikke redd for å ta avgjørelser. Du må være praktisk anlagt og kunne samordne mange ting på en gang. Du tar initiativ og involverer de omkring deg, og du snakker godt med kolleger på alle nivåer.

Du er av den utadvendte typen og du må kunne omgås mennesker av alle slag. Du må være involverende som leder og være støttende og tilgjengelig for medarbeiderne dine. Du ser deg selv som en kremmer og forstår at solid økonomistyring er grunnleggende for å lede og styre medarbeidere og underentreprenører.

Vi mener også at du bør være litt utålmodig av deg og ønske framdrift. Samtidig tror vi det er viktig at du ikke lett lar deg stresse, men kan delegere for å kunne håndtere alle oppgavene som en prosjektleder møter hos oss. Det er også viktig at du kan koble helt av innimellom.

Om du anser HMS som en del av arbeidshverdagen, har stort pågangsmot og trives når du jobber i team vil det også hjelpe. Vi ser kort og godt etter drivende gode prosjektledere som evner å se det totale bildet og som alltid finner den beste veien fremover.

Vi tilbyr

Om du blir en av våre nye prosjektledere blir du en del av en bedrift som er uformelle i sin omgangstone og har det gøy på jobben. I vår verden er den beste skolen praktisk erfaring i prosjekter. Det er her, ikke bare du, men vi også lærer mest og best – i samspill med alle aktørene rundt oss. Som et tillegg har vi mange bra kursopplegg du kan ta gjennom Veidekkeskolen og Norsk Jernbaneskole.

Glimt i øyet og god humor på arbeidsplassen er viktig. Om du er så dyktig som vi håper du er, kan det være muligheter å tre inn i andre roller hos oss etter hvert. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre i Veidekke få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier vi over 15 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge

Søkere må være innstilt på reisevirksomhet. I perioder vil det være hensiktsmessig å sitte på hovedkontoret på Skøyen. 4 eller 5 dagers arbeidsuke.

Spørsmål om stillingen

Elin Erlandsen Williams

HR-leder

Telefon 464 31 705

Søk stilling

Vis flere stillinger: