På Bekkestua i Bærum omsatte Profier for over 1,7 milliarder i prosjektet Bekkestua Have, som de eier sammen med AF Gruppen.
På Bekkestua i Bærum omsatte Profier for over 1,7 milliarder i prosjektet Bekkestua Have, som de eier sammen med AF Gruppen.

Profier og Neptune solgte boliger for over fire milliarder

Profier Gruppen kan notere seg for et solid nyboligsalgsår i fjor med over fire milliarder kroner i salgsinntekter, gjennom selskapene Profier og Neptune Properties.

Andersen Gregersen, Neptune Properties og Kristen Rikter-Svensen, Profier Gruppen.
Andersen Gregersen, Neptune Properties og Kristen Rikter-Svensen, Profier Gruppen.

– Vi opplever markedet som godt over hele landet – folk kjøper ny bolig når den rette muligheten byr seg, selv om de må signere med munnbind på, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier, i en pressemelding.

Med kjøpet av Neptune Properties i 2020 fikk Profier Gruppen utvidet prosjektporteføljen hovedsakelig i Oslo. Neptune har cirka 2000 boliger under utvikling, og solgte 70 boliger med omsetningsverdi på 380 millioner i 2021.

– Det er et stort behov for sentrale og fremtidsrettede kvalitetsprosjekter som bidrar til utvikling av gode og attraktive nabolag. Ikke minst er det viktig at slike prosjekter blir satt i gang i etablerte områder der folk allerede bor, og har lyst til å bli boende selv om behovene deres endres, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i Neptune Properties.

Store prosjekter i Bærum, Drammen og Stavanger
Ifølge meldingen rundet Profier salg av seks hundre boliger i fjor, med omsetningsverdi på 3,6 milliarder. Det er det nest beste året til selskapet noensinne.

På Bekkestua i Bærum omsatte selskapet for over 1,7 milliarder i prosjektet Bekkestua Have, som de eier sammen med AF Gruppen. På Konnerud i Drammen solgte Profier boliger for over en halv milliard – med Drammen kommune eiendomsutvikling som utviklingspartner.

Rikter Svensen opplyser at selskapet nå også for første gang bygger i Stavanger, og at 80 prosent av 161 leiligheter er solgt etter åtte måneder.

I Bergen solgte selskapet boliger for nesten en halv milliard i fjor.

– Etter moderate salgstall i 2020 ble 2021 en opptur. Vi begynner å gå tom i Bergen, men her har vi en betydelig tomtebank, særlig med våre tre store prosjekter i Sandviken og på Hegreneset, sier Rikter-Svendsen.

Stadig yngre boligkjøpere
Han forteller at gjennomsnittsboligen passerte 6.2 millioner, med et spenn fra 2 til 32 millioner kroner, og at gjennomsnittskjøperen blir stadig yngre.

– Særlig i Oslo og Bærum møter vi oftere førti og femtiåringer som vil bytte ut huset med en energieffektiv familiebolig. Forskjellen i pris og bokostnad for en ny og gammel bolig gjør det interessant for stadig flere å velge nytt, bo litt trangere og mer sentralt, sier Rikter-Svendsen.

I 2022 er Neptune salgsklare med mellom 6-8 prosjekter i Oslo til en samlet verdi av minst 3 milliarder kroner. Prosjektene Poppelhagen på Nordstrand, Prinsessealléen på Skøyen, Setra vei i Holmenkollen, Østensjøporten på Bogerud og Borgenbakken på Frøen skal etter planen være salgsklare før sommeren, med totalt 270 nye leiligheter.

Profier lanserer sitt prosjekt «Ensjøparken» i Oslo til våren. Mer enn 203 selveierleiligheter forventes å komme i salg rundt påske, og prosjektet er et samarbeid med Kolberg Motors.