Kategorisjef for trelast i Maxbo Rune Kjølberg. Foto: Maxbo
Kategorisjef for trelast i Maxbo Rune Kjølberg. Foto: Maxbo

ProTre tidoblet salget av spiler

Trevareprodusenten ProTre har tidoblet salget av trespiler i løpet av ett år.

Ifølge en pressemelding fra ProTre har omsetningen på fabrikken i Skodje i Møre og Romsdal doblet seg fra i fjor. Hvis tendensen fortsetter, forventer de å nå 100 millioner i omsetning i 2021, skriver ProTre i meldingen.

Omtrent én tredjedel av produktene som produseres i fabrikken, er spiler i forskjellige varianter.

– Vi startet med enkeltstående spiler, som først og fremst ble solgt til prosjektmarkedet og proffene. De siste årene har interessen fra privatmarkedet eksplodert, og vi har lansert flere nye produkter for å gjøre de enklere å sette opp. Nå har vi begynt å produsere spilene ferdig montert på plater. Det tror vi kommer til å senke terskelen ytterligere, sier Truls Skaugen, markedssjef i ProTre.

De forskjellige spileproduktene selges blant annet hos Maxbo, og Skaugen gir byggevarekjeden mye av æren for økningen i spilesalget.

– Vi hadde stor tro på spileprodukter, og så tidlig at dette var en økende trend, men mottakelsen i markedet har likevel vært langt over forventet. Både proffene og forbrukeren kjøper spileproduktene vi har lansert, og det har til tider vært utfordrende å dekke etterspørselen for enkelte produkttyper. Nå har vi stor tro på de nye spilepanelplatene som lanseres, og som gjør monteringen enda enklere, sier kategorisjef for trelast i Maxbo Rune Kjølberg i pressemeldingen.