Snøbrøyting er en av oppgavene til fylkeskommunens driftsentreprenører. Arkivfoto: Presis Vegdrift

Snøbrøyting er en av oppgavene til fylkeskommunens driftsentreprenører. Arkivfoto: Presis Vegdrift

Presis Vegdrift vant veidriftskontrakt på Nord-Jæren

Bergen-selskapet Presis Vegdrift skal vedlikeholde fylkesveier i Stavanger og fem andre kommuner på Nord-Jæren fra 2022 til 2027.

Det skriver Rogaland fylkeskommune i en pressemelding onsdag.

Med et tilbud på omtrent 559 millioner kroner leverte Presis Vegfrift det laveste av tre tilbud på driftskontrakt Stavanger.

— Totalt sett leverte Presis Vegdrift det beste tilbudet. Derfor er selskapet innstilt som vinner av kontrakten. Vi har sendt tildelingsbrevet til entreprenørene, og klagefristen varer til 14. mars, sier prosjektleder Tor Gabrielsen i Rogaland fylkeskommune.

Mesta AS, Presis Vegdrift AS og Risa AS var med i konkurransen om kontrakten for drift og vedlikehold av veier, gang- og sykkelveier, utstyr og installasjoner de kommende fem årene i Stavanger, Randaberg, Sola, Klepp og deler av Time og Sandnes. Til sammen er det snakk om å drifte og vedlikeholde 930 kilometer vei.

I konkurransen talte pris 50 prosent, oppdragsforståelse 30 prosent og miljø 20 prosent, skriver fylkeskommunen.

— Presis Vegdrift AS har levert tilbudet med lavest pris. Også når vi ser på de andre kriteriene, er Presis best, og deres tilbud kommer totalt sett best ut i konkurransen, sier Gabrielsen.

Dette var tilbudene:

  • Presis Vegdrift AS: 559 002 595,83 kroner
  • Mesta AS: 830 402 618,20 kroner
  • Risa AS: 658 374 035,00 kroner

Kontrakten gjelder for perioden fra 1. september 2022 til 31. august 2027. Fylkeskommunen har opsjon på å forlenge kontrakten med ett år.