Powerhouse Kjørbo var nominert til prestisjetung pris. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Powerhouse Kjørbo nådde ikke helt opp i internasjonal konkurranse

Men Entra er stolte over at Powerhouse Kjørbo har hevdet seg som ett av verdens grønneste kontorbygg.

Powerhouse Kjørbo i Sandvika var i torsdag kveld nominert til prisen for «Beste innovative grønne bygning»på verdens største eiendomsmesse MIPIM.

Messen samler utbyggere, arkitekter, byutviklere, investorer og andre sentrale eiendomsaktører fra hele verden.

«One Central Park» fra Australia ble vinneren av miljøutmerkelsen.

- Vi er stolte av at Powerhouse Kjørbo var nominert til en så prestisjetung utmerkelse og var med helt til siste slutt i den tette konkurransen. Med BREEAM NOR-sertifiseringen «Outstanding» og et energiregnskap som går i pluss i løpet av byggets levetid, er Powerhouse Kjørbo å regne blant de mest miljøvennlige kontorbyggene i verden, sier konstituert assisterende administrerende direktør Arve Regland i Entra ASA i en pressemelding.

- Powerhouse-samarbeidet er et godt eksempel på hva vi kan få til når næringslivet går sammen om et felles prosjekt, sier Regland.

Entra har utviklet Powerhouse i samarbeid med Skanska, Snøhetta, Hydro, Sapa, Asplan Viak og miljøstiftelsen ZERO.

I nominasjonen skriver MIPIM-sekretariatet følgende om Powerhouse Kjørbo:

"Powerhouse Kjørbo er en komplett rehabilitering av to kontorbygninger fra 1980. Ved å optimere og kombinere kjent teknologi på nye måter, vil Powerhouse Kjørbo produsere mer energi enn bygget bruker over hele livsløpet.

Powerhouse Kjørbo er det første rehabiliteringsprosjektet i Norge som er sertifisert som BREEAM-NOR Outstanding, og er regnet blant de mest miljøvennlige kontorbyggene i verden."

Vinnerne ble kåret 12. mars i Cannes i Frankrike, som en del av verdens største eiendomsmesse MIPIM.