Mennesker blir små ved siden av Cats hjullasterbeist 994K. Fra venstre Stig Vikeså, servicesjef i region Vest, Kjell Gunnar Stormo, Gunnar Vinterstø, og Oddvar Støle fra Titania, og ytterst til høyre, Anders Eriksson, salgssjef i Pon Mining 

Pon solgte 240-tonns hjullaster til Titania

Titania har kjøpt det som er Norges største hjullaster.

Salg av Cat 994K hjullaster er ikke hverdagskost for Pon Equipment AS. 994K er en 240-tonns maskin som kan laste over 20 kubikk i skuffen og en payload på snaue 41 tonn. Maskinen er drøye 18 meter lang og over sju meter høy, og den har et motorvolum på 78 liter og hydraulikkpumper som gir drøye 2000 liter olje pr. minutt. Dette hjullasterbeistet har Pon solgt til Titania AS som holder til i Hauge i Dalana ved Jøssingfjorden i Rogaland fylke, skriver Pon Equipment i en pressemelding.

Det er ikke første gang Pon selger store Cat maskiner til Titania, men det er første gang den norske Cat-leverandøren selger Cat 994K hjullaster i Norge. Hjullasteren skal laste ilmenitt på Cat 789 tipptrucker i dagbruddet.

Handelen er gjort med Pon Mining som er Pons gruvedivisjon i Skandinavia. Gruvedivisjonen har hovedaktiviteten i Sverige. All service skjer via Pon Equipments serviceapparat i Rogaland.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn en slik hjullaster også i Norge. I Sverige har vi solgt en del 994 og kundene er svært fornøyd med disse sværingene, , sier Anders Eriksson i Pon Mining.

Servicesjef i Vest Stig Vikeså, har tidligere stått for montering og service av Titanias maskiner som Cat 988 hjullaster, Cat 789 tipptrucker, samt Cat 6040 forgraver på hele 400 tonn. Han er hellig overbevist om at det også skal fungere greit å levere samt gi service til Norges største hjullaster, skriver Pon.