Erik Sollerud (t.v.) skal fra 1. januar overta som CEO i Rental Group etter Lars Hæhre. Foto: Rental Group
Erik Sollerud (t.v.) skal fra 1. januar overta som CEO i Rental Group etter Lars Hæhre. Foto: Rental Group

Pon-sjef blir ny CEO i Rental Group etter Lars Hæhre

Erik Sollerud er ansatt som ny CEO i Rental Group, og starter i jobben 1. januar 2023.

Sollerud kommer fra stillingen som administrerende direktør i Pon Equipment AS. Nåværende leder i Rental Group, Lars Hæhre, er meget godt fornøyd med å få Sollerud på laget.

– Erik Sollerud er utvilsomt en kapasitet som vil bidra til å ytterlige utvikle Rental Group. Hans erfaring og kompetanse vil styrke både det operative og strategiske arbeidet som kreves for å lykkes videre med vår vekststrategi. Jeg trygg på at han har alle de egenskapene som skal til for å lede selskapet i tett samarbeid med resten av ledergruppen i Rental Group, sier Lars Hæhre i en pressemelding.

Den påtroppende lederen kjenner godt til Rental Group og flere av de ansatte fra tidligere.

– Dette er en spennende og utfordrende jobb i et offensivt selskap, og ikke minst med svært dyktige kollegaer. Rental Group har en god posisjon i markedet, og slik jeg vurderer det er det et selskap som har meget gode forutsetninger for å vokse videre både nasjonalt og internasjonalt. Anleggsbransjen er i endring, og på vegne av Rental Group har jeg en klar ambisjon om å fortsette arbeidet som kreves for å utvikle både selskapet og bransjen i en bærekraftig retning, sier Sollerud i meldingen.

Lars Hæhre presiserer at han fortsatt vil konsentrere seg fullt og helt om oppgaven som daglig leder i Rental Group frem til Sollerud overtar den 1. januar.

– Vi har et veldig kompetent lag i Rental Group, og i tiden frem til Erik starter skal vi legge et godt grunnlag for veien videre. Når vi kommer dit er planen for egen del å jobbe aktivt med ulike oppgaver i eierkonsernet vårt, Infra Group, sier Hæhre.

Sollerud har jobbet i Pon i 24 år og de siste sju årene som administrerende direktør.

– Det har vært en vanskelig beslutning å forlate Pon etter så mange år. Å jobbe med Team Pon og de siste sju årene få lede selskapet i en bransje som står overfor utfordringer som strenge krav til miljø og sikkerhet, har vært en spennende reise. Nå venter det nye spennende utfordringer for meg i RG Group, noe jeg ser fram til å ta fatt på, sier Sollerud .

Servicedirektør Ole-Petter Holene trer inn som konstituert administrerende direktør i Pon Norge. Holene har også en lang fartstid i Pon. Han startet som prosjektingeniør i Pay & Brinck i 2000 og har siden hatt roller i Pon som teknisk support sjef, produktsjef, segmentsjef, salgsdirektør og nå servicedirektør.