Administrerende direktør Erik Sollerud (fra venstre), markedsdirektør Espen Paulseth, teknisk sjef Andreas Walnum og Tom Erik Klevengen, demofører og slitestålsekspert i Pon Equipment. Foto: Pon EquipmentAdministrerende direktør Erik Sollerud (fra venstre), markedsdirektør Espen Paulseth, teknisk sjef Andreas Walnum og Tom Erik Klevengen, demofører og slitestålsekspert i Pon Equipment. Foto: Pon EquipmentFoto: Pon Equipment

Pon åpner fossilfritt demofelt i Skedsmo

Pon Equipment åpner den 11. februar sitt nye demoanlegg på det nye hovedanlegget på Berger i Skedsmo.

Det skriver Pon Equipment i en pressemelding fredag.

En 19 mål stor tomt blir i disse dager omgjort til demofelt som skal benyttes frem til sommeren 2017. Det fylles på med sprengt stein og kult, slik at maskinførerne skal få reelle forhold å kjøre maskinene under.

– Demo er ikke hva det engang var, og med det nye demofeltet vårt er vi godt utrustet til å vise frem den integrerte teknologien som er i Cat-maskinene. Teknologi er kommet for å bli, og det handler om å optimalisere produksjonen både for fører og bedriften med lavest kost per produsert tonn. Via profesjonell gjennomgang av maskinene ønsker Pon å vise at integrert teknologi er et godt verktøy for at kunden kan øke sine marginer, og kutte kostnadene. Profesjonell gjennomgang av maskinene er viktig, og for at våre kunder skal kunne tjene mest må de også kunne utnytte maskinen best mulig, uttaler Espen Paulseth, markedsdirektør i Pon Equipment, i pressemeldignen.
På demoanlegget vil det bli satt inn Cat-gravemaskiner og Cat hjulgravere i ulike størrelser, både med og uten maskinstyring, samt følgende maskiner:

  • Utvalgte M-serie hjullastere fra Cat 906M opp til Cat 972M. Alle medium hjullastere (Cat 950M til 982) har integrert «CPM: Cat Production Measurement»
  • Cat 336FL XE:. Dette er en hybrid maskin med både CPM for beltegravere og 2D-gravesystemet «CCG: Cat Grade Control»
  • Cat valsetog med integrert kompakteringsteknologi og fullt dokumentasjonssystem

– På det nye demofeltet står sikkerhet og miljø i fokus. Pon er opptatt av sikkerhet og å få alle trygt hjem, hver dag, og det er viktig for oss å ivareta «safety first» også på det nye demoanlegget. I tillegg blir dette et fossilfritt demoanlegg. Vi ønsker å vise at anleggsmotorer og utslipp fra anleggsmaskiner ikke er ikke hva det engang var og at fossilfritt drivstoff er bare en liten del av det å forurense mindre. Cat-maskinene har det siste innen utslippsteknologi med svært lave utslipp og forbruk som gjør at du får mer ut av hver liter med drivstoff. Maskinene har Steg IV Final-motorer som forurenser svært lite. Faktorer som kjørestil, kjøreoppsett og planlegging er avgjørende for virksomhetens lønnsomhet, og her kan Pons nye demoanlegg bidra gjennom opplæring og vise frem integrert teknologi i maskinene og systemer som har innvirkning på disse faktorene. Med dagens priser på drivstoff er det viktig med optimalisering, og der det er krav til fossilfritt vil gevinsten være enda høyere, sier Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment.