Politimann kan måtte selge seg ut av byggefirma

Politioverbetjent og leder ved Vadsø politistasjon, Halgeir Rushfeldt er oppført som styreleder med 33 prosents eierandel i Varanger bygg og fagutleie. Nå kan politimannen bli tvunget til å selge seg ut.

Det skriver bladetNordlysi en artikkel på sine nettsider, etter at saken først sto på nettavisenifinnmark.no.

(Begge sider krever innlogging.)

Politimester Ellen Katrine Hætta skal nå revurdere politioverbetjent Halgeir Rushfeldts tillatelse til å eie et byggefirma. Han må også svare for styreledervervet, som var ukjent for sjefen, heter det i artikkelen på nordlys.no.

– Jeg forstår at dette kan gi grobunn for spørsmål. Jeg vil nå hente fram igjen Rushfeldts søknad om å inneha bierverv, for å vurdere på nytt om vilkårene for å inneha dette biervervet er oppfylt, sier politimester Ellen Katrine Hætta.

Ikke involvert

Bakgrunnen for den nye behandlingen av politioverbetjent Rushfeldts søknad om å inneha bierverv bunner, ifølge artikkelen, i at selskapet Varanger bygg og fagutleie fikk oppdraget om å gjenbygge en enebolig som brant ned i fjor.

Boligen i utkanten av Vadsø sentrum brant ned til grunnen 8. desember 2014. 8. januar 2015 uttaler Rushfeldt seg om etterforskningen, på vegne av politiet.

Rushfeldt skal ikke ha vært involvert i etterforskningen av brannen, men politisjef Ellen Katrine Hætta vedgår at kommentarer til mediene i forbindelse med saken likevel kan sees som en kobling.

– Det kan jeg forstå, men som politioverbetjent og leder ved Vadsø politistasjon er det jo naturlig at han er den som gir kommentarer i ulike typer saker, sier Hætta.

Trukket seg fra verv

Politimesteren har, ifølge artikkelen, allerede besluttet å behandle på nytt Rushfeldts søknad fra februar i fjor, om å få inneha bierverv som medeier av Varanger bygg og fagutleie. Politioverbetjenten opplyser overfor Nordlys at han har trukket seg som styreleder i firmaet.

– Det er naturlig at vi nå går en ny runde for å se at vilkårene for å inneha dette konkrete biervervet fortsatt er til stede, sier politimester Ellen Katrine Hætta.

Det aktuelle oppdraget som Varanger bygg og fagutleie fikk i Vadsø, ble vunnet i en anbudskonkurranse med fire firma.