Politiet henter inn skarpskytter til brann i Vegårshei

En kranbil og en skarpskytter skal bidra til at man får uskadeliggjort gassflaskene inne i et nedbrent lagerbygg på Myra i Vegårshei kommune.

En kranbil med en 18 meter lang klo skal komme fra Tvedestrand for å løfte vekk takplatene, slik at gassflaskene i bygget blir avdekket. Så skal politiet sende en skarpskytter, skriver Tvedestrandsposten.

– Byggeier har bekreftet at det er 50 kg oksygen, 50 kg acetylen, fire- fem 11 kg flasker med propan og i alle fall 20 liter med tynner, sier innsatsleder i brannvesenet Rune Vårdal Paulsen til avisa.

I tillegg er det en del maling i bygget. Slukningsarbeidet var svært vanskelig på grunn av faren for en gasseksplosjon. Bygningen er en gammel mølle som brukes som lager.

Nødetatene meldte om brannen, som er i Molandsveien ved Stampholmen, rett etter klokka halv ett natt til fredag. Vegårshei kommune har satt krisestab.

– Bygningen er brent ned. Dronebilder gir ikke svar på faren for eksplosjon, og det etableres derfor nedkjøling med vannkanoner. Dette vil pågå fram til klokken 18.00, melder operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Fram til det vil både vei og jernbane forbi stedet være stengt.

26 personer er evakuert og blir tatt hånd om på av kommunen på et evakueringssenter. Den stengte veien kan få konsekvenser for hjemmesykepleien.