Rasområdet i Sørum kommune der tre mannlige arbeidere druknet i massene høsten 2016. Ifølge rapporten fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) var det fylt opp 8 meter masse enkelte steder, noe som var 5 meter mer enn tillatt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet henlegger sak etter ras som tok tre liv i Akershus

Politiet henlegger saken etter raset i Sørum i Akershus der tre arbeidere druknet i fyllingsmassene. De etterlatte har ikke bestemt om de vil følge opp.

– Politiet har avsluttet sine undersøkelser, og saken er henlagt. Vår konklusjon er at det ikke er grunnlag til å reise en straffesak etter skredet i Sørum, opplyser politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Tre arbeidere fra Litauen mistet livet da 140.000 kubikkmeter leirmasse raste i massemottaket Asak i Sørum kommune 10. november 2016.

Bistandsadvokat Morten Engesbakk opplyser til avisen på vegne av de etterlatte etter to av arbeiderne at de har ventet lenge på politiets konklusjon. De vil se på begrunnelsen før de eventuelt gjør en vurdering om sivilt krav.

Ifølge rapporten fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) var det blant annet fylt opp 8 meter masse på enkelte steder der planeringen pågikk, noe som var 5 meter mer enn det tillatte.