Programleder Christian Aarhus, konserndirektør for anlegg i Veidekke, Øivind Larsen, og programleder Frode Aga. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: Tilbudstørken i veimarkedet- nå også på Spotify

Tilbudene til Statens vegvesen er i fritt fall. Det er tema i podkasten Byggeplassen, som nå også er tilgjengelig på Spotify-plattformen.

Veidekkes konserndirektør for anlegg, Øivind Larsen, er gjest i den 22. utgaven av Byggeplassen og han forteller hvorfor Norges største entreprenør ønsker å tone ned satsingen på vei.

- Vi ønsker å ta ned risikoen og vil ikke gå for de største kontraktene, sier Øivind Larsen i podkasten.

Nylig skrev Byggeindustrien om en omfattende bygg- og anleggsanalyse utarbeidet analytiker Glenn Kringhaug i ABG Sundal Collier. Den viste en dramatisk utvikling for antall tilbydere på norske veikontrakter. Fra 2014 til 2018 gikk snittet for antall tilbydere per Statens vegvesen-kontrakt ned fra over 5 i 2014 og ned til 3,6 i 2018.

Bygg- og anleggsanalysen til ABG Sundal Collier viste at etablerte anleggsaktører som Veidekke, NCC, Hæhre, Skanska, Peab og Implenia alle leverte færre tilbud til Statens vegvesen i 2018 enn hva de gjorde for fire år siden.

Du kan lytte til alle Byggeplassen-podkastene her.