Ronny Svensson (til venstre) og Erik Lyngar i PlusTech. Foto: PlustechFoto: PlusTech

PlusTech etablerer seg i Sverige

Etter 16 års tilstedeværelse i det norske anleggsmaskin-, lastebil- og bussmarkedet satser PlusTech på Sverige.

– Vi skal ta med alt vi har lært inn i det svenske markedet, sier daglig leder i PlusTech, Karstein Berg, i en pressemelding fra selskapet.

PlusTech Sweden AB hadde sin første ansatte på jobb 1. august i år, og Berg sier i pressemeldingen at de allerede har sett resultater.

– Vi ser at svensker ofte har behov for å snakke med svensker. Et svensk firma med svenske ansatte vil gjøre handelen både smidigere og tryggere, sier Berg.

Berg tror på økt eksport og import mellom Norge og Sverige.

– Vi har mulighet til å øke eksporten over grensene. Da hjelper det å ha folk som kan regelverket og kjenner markedet i Sverige. Dessuten bor det 2,5 millioner mennesker bare i Stor-Stockholm. Det er halve Norge! Dette har jeg knalltrua på, sier han i pressemeldingen.

Ronny Svensson, første ansatt i Plustech AB og ansvarlig for Sverige-etableringen, mener forskjellene mellom det norske og svenske markedet kan komme PlusTech til gode.

– Den viktigste forskjellen er at det ikke har vært andre alternativer enn auksjoner i Sverige, fordi Blocket.se er så dominerende. Men du får ofte ikke rett pris for større maskiner, og da er det en fordel at PlusTech kan megle, sier Svensson.

Svensson sier han gleder seg til å bygge opp den svenske avdelingen. Han tror PlusTech-navnet og selskapets lange erfaring er nyttig drahjelp.

– Vår største fordel er at vi er så godt etablert i Norge. Vi har moderlaget i ryggen og et bra rykte. Det skal bane vei for oss her i Sverige, sier han.