Qianhai New City Center Landmark i Kina. Illustrasjon: CHAP

Qianhai New City Center Landmark i Kina. Illustrasjon: CHAP

Peter Cook og Blakstad Haffner arkitekter fusjonerer

CHAP – Cook Haffner Architecture Platform er resultatet av en fusjon mellom Sir Peter Cooks praksis (CRAB) og Blakstad Haffner arkitekter.

Selskapene har hatt et faglig samarbeid i flere år og er nå altså blitt slått sammen under navnet CHAP, ifølge en pressemelding.

CHAP er allerede operativt og har omlag 40 ansatte på kontorer i Oslo, Beograd og London. Kontoret arbeider internasjonalt og har pågående prosjekter i Midtøsten, Kina, Brasil, Serbia, Storbritannia og Norge.

Sir Peter Cook har blitt hedret med flere æresdoktorgrader og tegningene hans har blant annet vært utstilt i MOMA, Centre Pompidou, DAM Frankfurt, FRAC Orleans, M+ Hong Kong og V&A i London. Han er blant annet kjent som arkitekt for Kunsthaus Graz, heter det i meldingen.

Hans ubygde prosjekter med Archigram som Plug-in City har fått omfattende oppmerksomhet og han er forfatter av en rekke bøker om arkitektur. Cooks tegninger sees på som prosjekter – nye måter å forme byen og bebo den på.

Erlend Blakstad Haffner startet sin praksis med Fantastic Norway i en rød campingvogn. Den ble benyttet til å besøke over 30 byer og tettsteder i Norge, for å skape dialog og oppmerksomhet rundt arkitektur og stedsutvikling. Senere var han programleder for en tv-serie om arkitektur for NRK.

Medvirkningsmetodikken ble siden brukt aktivt i utformingen av Utøya etter 22. juli, hvor Blakstad Haffner hadde en sentral rolle på vegne av AUF i utformingen av Hegnhuset og de andre nye bygningene på øya.

De siste årene har Blakstad Haffner ledet Blakstad Haffner arkitekters kontorer i Oslo og Beograd, hvor de særlig har arbeidet med store internasjonale prosjekter i Kina og Midtøsten.