Morten Heli-Hansen
Morten Heli-HansenSTEiN JOHNSEN

Personalendringer i Nordic Crane

Nordic Crane i Norge, Sverige og Danmark gjennomfører flere strategiske organisasjonsforandringer gjeldende fra 15. februar.

Morten Heli-Hansen går inn i en nyopprettet stilling med overordnet ansvar på krandivisjonen som helhet.

– Han er økonom fra Handelshøyskolen i København, og har lang fartstid i konsernet som leder for Nordic Crane i Sverige de siste tolv årene, heter det i en melding fra selskapet. Heli-Hansen fortsetter i rollen som daglig leder for den svenske virksomheten.

Pål Kynningsrud
Pål KynningsrudJohn Tosse Kolvik

Konsernsjef for Kynningsrud, Pål Kynningsrud trer samtidig inn som styreleder i Nordic Crane. Tidligere styreleder Harald Kynningsrud forsetter som styremedlem.

– Vi styrker Heavy Lift-avdelingen, og har ansatt Paul Karlsen som avdelingsleder. Heavy Lift-avdelingen utfører engineering og spesielt omfattende oppdrag med store beltekraner, avanserte løftesystemer og selvgående trailere (SPMT). Paul har lang internasjonal erfaring innenfor prosjekter med løft og flytting av store konstruksjoner opp til flere tusen tonn, skriver selskapet videre.

Paul Karlsen
Paul Karlsen

– Ansettelsene spisser Nordic Cranes satsing innenfor bransjen og styrker markedsposisjonen i Norden. Vi skal ligge i forkant av utviklingen, og har som mål alltid å tilby våre kunder de beste løsningene gjennom kompetente medarbeidere og miljøriktige maskiner, sier Pål Kynningsrud.

Nordic Crane omsetter for cirka 1 milliard kroner, har 350 kraner og 400 medarbeidere. Nordic Crane er et heleid datterselskap av Kynningsrud AS.