Illustrasjonsfoto

Peikko leverer fundamenter til vindpark i Nordland

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS, har mottatt en betydelig ordre fra Sørfjord Vindpark AS for leveranse av rock anchor foundation technology, til vindparken som er under bygging ved Kjøpsvik i Nordland.

Sørfjord Vindpark AS er heleid av Fortum, som er ledende innen ren energi og tilbyr sine kunder elektrisitet, varme og kjøling, samt andre ressurseffektiviserende energiløsninger.

Peikko skal levere alle stålkomponenter til de 23 vindturbinfundamentene i Sørfjord vindpark. Leveransene innbefatter FATBAR fjellforankringsbolter, rock adapter-plate med tårnbolter, integrert fjellboringsmal -og montasjesystem, samt øvrige stålkomponenter. Peikko er også ansvarlig for det strukturelle fundamentdesign. Leveransene er planlagt i perioden juli–oktober 2018.

Vindkraftverket vil være operativt i siste halvdel av 2019.

Siemens-Gamesa leverer 23stk SWT130-4.2MW turbiner, tårnhøyden er på 80 meter. Målselv Maskin & Transport AS har blitt tildelt anleggskontrakten for grunnarbeider i forbindelse med infrastruktur i vindparken. VISINOR AS vil utføre stålmontasje og betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikkos fjellforankrede vindturbinfundamenter.

- Sørfjord Vindpark AS har valgt Peikko som leverandør av fundamenter, da de tilbyr et kostnadseffektivt gjennomprøvd konsept for vindmølle fundamenter, sier Torkjell Lund som er prosjektleder for Sørfjord Vindpark AS i en pressemelding.

- Peikkos løsning for fjellforankringsfundamenter er alltid skreddersydd etter kundens ønske og prosjektbehov. Vi har omfattende erfaring med krevende landbaserte vindkraftprosjekter, med både gravitasjons og fjellforankrede fundamenter. Peikko tilbyr en komplett løsning inkludert design og levering av fundamentkomponenter, som gir viktige besparelser for prosjektet, og dermed påskynder byggeprosessen, sier Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation