Foto: Peikko

Peikko har offisielt lansert DELTABEAM Green

– Etter flere år med målrettet arbeid har vi endelig muligheten til å tilby en av våre største innovative løsninger noensinne, DELTABEAM Green, sier en fornøyd Daniel Klemetsen, salgssjef i Peikko Norge.

Daniel Klemetsen

– Bjelken utfordrer alle kjente løsninger for bæresystem ved å redusere CO2-utslippet drastisk, i tillegg til at egenskapene er bevart, sier Klemetsen i en pressemelding.

Han påpeker at bæresystemet har stor kapasitet og lav vekt, og at en tynn bunnplate gjør at bjelkene knapt skal være synlige i forhold til andre alternativer i markedet.

– Løsningen kan brukes med plasstøpt betong, plattendekke, hulldekke, ribbedekke og ikke minst massivtre. Et plasstøpt felt mellom hulldekkene gir god stabilitet og best mulig lydisolasjon. I tillegg har den integrert brannarmering som skal redusere ressurser under montasje og forbedre resultatet, påpeker han.

Den nye Deltabjelken skal ha over 90 prosent resirkulert stål.

– EPD-en viser en CO2-ekvivalent på 1,21. Dessuten skjer transporten med biodiesel og bjelken er produsert med fornybar energi, noe som ikke fremkommer i EPD-en før til neste års utkast. Det er også fult mulig å kombinere Deltabeam Green i massivtre-prosjekter for å optimalisere spenn. Vi har prosjekter hvor antall søyler har blitt halvert, og et annet hvor en seks etasjer høy bygning ble til åtte med samme byggehøyde fordi man gikk fra limtre til Deltabjelker, sier Klemetsen.

Han sier det er stor interesse for produktet, og de har derfor bestemt seg for å arrangere webinar i snutten av månedsskiftet for å informer mer rundt konseptet.