Sandefjord Hageby. Illustrasjon: KB arkitekter

Peab planlegger ny bydel i Sandefjord

I løpet av høsten satser Peab Eiendomsutvikling på å starte salget av boliger i Sandefjord Hageby.

Ferdig utbygget vil den nye bydelen kunne inneholde 800 enheter, fordelt på både leiligheter og ulike småhus. Den nye bydelen skal hete Sandefjord Hageby skriver utvikleren i en pressemelding.

– Navnet falt nesten på plass av seg selv. Da vi smakte på det kjentes det umiddelbart riktig. Dette er et stort prosjekt, og noe helt nytt i Sandefjord. En bydel som utvilsomt vil skille seg ut med fokus på selvdyrking, parsellhager, torg og grønne møteplasser. Den identiteten mener vi navnet tydeliggjør, sier prosjektsjef Kjartan Glad Fleten hos utbygger Peab Eiendomsutvikling.

Utbyggeren har vært opptatt av å ta vare på noen av elementene som preger området. Blant annet vil de tre åkerholmene benyttes som formingsgrep og identitetsskapere som binder nabolagene i bydelen sammen.

– Landskap, jordbruk, dyrking og gårdstun er elementer som videreføres og videreutvikles i Sandefjord Hageby, som boligtun i en moderne boform med tilknytning til private og felles uteoppholdsarealer, sier Fleten. Utvikleren melder om at det allerede er stor interesse for prosjektet.