Ill. Eve Images/Puls Arkitekter

Peab med byggestart for 43 leiligheter på Bekkestua

Peab Eiendomsutvikling har kjøpt ut ABBLs halvdel i nyboligprosjektet Rings Hus på Bekkestua, og eier nå hele prosjektet. Nå er det klart for byggestart, med Peab som totalentreprenør.

− Rings Hus er en del av en større områdeutvikling, hvor vi ønsker å bidra til å fornye og urbanisere Bekkestua, sier Henning Wettre Hanevold, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Allerede i desember i fjor ble halvparten av leilighetene i nyboligprosjektet Rings Hus på Bekkestua solgt. Nå kan boligkjøperne begynne å planlegge for innflytting sommeren 2022.

Denne dagen har vi ventet lenge på. Rammesøknaden ble sendt inn rundt påsketider i 2019, så vi har vært klare for å gå i gang med byggingen i over ett år, forteller Hanevold.

Peab Eiendomsutvikling eier nå hele prosjektet, etter å ha kjøpt ut ABBL, som i startfasen hadde 50 prosent av eierskapet. ABBL fortsetter som meglere i prosjektet.

− Vi ønsket å ta eierskap for hele prosjektet. Peab har et helt spesielt engasjement for Bærum generelt, og Bekkestua spesielt. Vi jobber etter et visjon om å være den lokale samfunnsbyggeren, og ønsker gjennom våre prosjekter å bidra til en moderne og samfunnsnyttig utvikling av Bærum, sier Hanevold.

Utbyggingen henger sammen med prosjektet på naboeiendommen i Nadderudveien 1, og Peab er totalentreprenør i begge prosjektene.

− For oss som entreprenør er det en stor fordel å drive flere byggprosjekter innenfor samme lokalområde. Vi er godt kjent i nærmiljøet på Bekkestua, og kan lettere planlegge for en effektiv utbygging som tar hensyn til omgivelsene og publikum, sier regionsjef Trond Ormstad i Peab.

Prosjektet er tegnet av Puls Arkitekter as.