Peab skal bygge tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn. Ill. PV arkitekter

Peab skal bygge tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn. Ill. PV arkitekter

Peab bygger Osebakken Park i Porsgrunn

For en kontraktssum på cirka 188 millioner kroner eksklusive merverdiavgift skal Peab bygge tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn.

– I mer enn ti år har PBBL og Peab Eiendomsutvikling arbeidet med å utvikle et næringsområde øverst på Osebakken, kjent som Pappen, til et boligprosjekt. Nå er det klart for byggestart, og Peab er valgt som totalentreprenør, heter det i en pressemelding.

– For oss er dette et stort og viktig prosjekt, som sikrer god sysselsetting av våre egne medarbeidere lokalt i Telemark. Vi er stolte over å fortelle at alt av tømrer- og betongarbeider i prosjektet skal utføres av våre egne dyktige håndverkere og lærlinger, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab Telemark Vestfold Buskerud i meldingen.

Tomten har over 200 meter strandlinje og ligger vendt mot vest. I skråningen og nede ved elvebredden er det lagt ned mye arbeid i utomhusplanen. Her planlegges det blant annet en promenade, egen strand, møteplasser og grønne områder.

– Det er med en stor dose stolthet og glede vi etter lang tid starter byggingen på en av Grenlands desidert mest attraktive tomter. Dette er en tomt med en beliggenhet og kvaliteter man ikke finner ofte. Den lange tiden under utvikling har resultert i et prosjekt som nesten er en ny bydel i seg selv, sier Atle Andersen, prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling og daglig leder i Majorbygg.

Osebakken Park planlegges som et svanemerket prosjekt.

– Både selve bygget, byggematerialene og selve byggeprosessen vil oppfylle helhetlige krav til energiforbruk, kjemikalier og kvalitet. Mellom husene er det lagt til rette for trygge, bilfrie uterom som er godt egnet for fellesskap, lek og liv, sier Andersen.

Første byggetrinn på Osebakken Park består av tre boligblokker med totalt 46 leiligheter. Under byggene blir det parkeringskjeller og boder. Prosjektet skal bygges i betong, stål og tre.

– Vi er i gang på byggeplassen, og leilighetene skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023, forteller Peabs prosjektleder Erik Løberg.

Osebakken Park er tegnet av PV arkitekter.

Leilighetene skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023. Ill. PV arkitekter
Leilighetene skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023. Ill. PV arkitekter