Nye Einunna bru er ei nettverksbuebru. Illustrasjon: Statens vegvesenBjørn Åsen i Tronfjell Maskin (fra venstre), Stian Edvardsen i Innlandet fylkeskommune, Tom Erik Holstad i Innlandet fylkeskommune, Ragnar Helstad i Innlandet fylkeskommune, Gøran Fossmo i Peab Anlegg og Jan Inge Gjermundshaug i Tronfjell Maskin. Foto: Statens vegvesenNy bru, sett i retning mot rasteplassområdet ved elva Einunna. Illustrasjon: Statens vegvesenDagens Einunna bru ble bygget i 1954. Brua er totalt 41,3 meter lang, fordelt på to spenn. Foto: Statens vegvesen

Peab bygger nye Einunna bru

Peab Anlegg har signert kontrakt med Innlandet fylkeskommune om å erstatte Einunna bru på fylkesvei 29 i Alvdal og Folldal kommuner. Kontrakten har en verdi på omtrent 34 millioner kroner før merverdiavgift.

Det skriver Peab i en pressemelding torsdag.

− Vi synes dette er et spennende oppdrag, og gleder oss veldig til å komme i gang med anleggsarbeidene. Det er motiverende å få jobbe med et prosjekt som vil bidra til en tryggere trafikksituasjon ved denne bruovergangen, sier prosjektansvarlig Gøran Fossmo i Peab Anlegg.

Peab Anlegg skal etablere den nye brua nedstrøms for eksisterende bru. Tilstøtende vei, med en strekning på cirka 650 meter, skal rettes opp for å optimalisere veilinje mot ny plassering av bru over elven, heter det i pressemeldingen.

Den nye brua skal bygges som en nettverksbuebru med buer i limtre og med stålstag.

− Når ny bru er trafikksatt, skal vi rive og fjerne eksisterende bru. Som en del av prosjektet skal vi også samle to avkjøringer på østsiden av brua til én felles avkjøring, sier Fossmo.

Peab Anlegg starter opp med forberedende arbeider i første halvdel av juni 2020, og prosjektet skal være ferdigstilt i september 2021.