<p>Illustrasjon: Finn Kleiva sivilarkitekt</p>Illustrasjon: Finn Kleiva sivilarkitekt

Peab bygger 49 leiligheter på Lørenskog

For 114 millioner kroner bygger Peab boligprosjektet Robsrud terrasse for byggherre Kaare Berg AS.

Det skriver Peab i en pressemelding torsdag.

Totalentreprisen omfatter oppføring av to boligblokker i Skårerveien 14 rett ved Lørenskog jernbanestasjon. Byggearbeidene har pågått siden august 2016, og leilighetene skal være innflyttingsklare i desember 2017, skriver Peab i meldingen.

– Vi har kommet godt i gang i prosjektet, og ligger litt foran skjema så langt, uttaler prosjektleder Sølve Skeie i Peab.

Leilighetene blir fra ettroms til femroms i størrelser fra 29 til 150 kvadratmeter. Alle, med ett unntak, får balkong eller terrasse, heter det i meldingen.

Toppleilighetene har takterrasse. Hver leilighet har en bod på omtrent tre kvadratmeter og sportsbod på omtrent fem kvadratmeter. Det blir vannbåren oppvarming av leilighetene via fjernvarmeanlegg.

– Byggteknisk standard vi leverer er i henhold til TEK10 i energiklasse C. Råbygget blir oppført i plassbygd betong. Innervegger og klimavegger utføres i hovedsak med Ytong, som er anbefalt av Norges astma og allergiforbund, opplyser Skeie i pressemeldingen.

Under leilighetene bygges garasjeanlegg i kjeller med totalt 70 parkeringsplasser. I tillegg planlegges tre parkeringsplasser på terrenget langs Skårerveien, samt to handikapplasser på garasjetaket. Fra parkeringskjelleren blir det heisadkomst til alle etasjer.

Kontrakten omfatter også opparbeiding og beplantning av fellesområder, heter det i meldingen fra Peab.