Parkalléen 2-4

John Grønlien hos byggherrerepresentanten Totalprosjekt AS er strålende fornøyd med prosjektet.
Picasa

Midt i Lillestrøm sentrum har Consto Øst AS bygget et flott bolig- og næringskompleks.

Fakta

Sted: Lillestrøm

Prosjekttype: Bolig- og næringsbygg

Byggherre: Hvam Invest

Byggherrerepresentant: Totalprosjekt

Totalentreprenør: Consto Øst

Kontraktssum: 96 millioner kroner eks. mva

Totalareal: 6.641 kvadratmeter, hvorav ca. 2.500 kvadratmeter til næring

Arkitekt: Vindveggen Arkitekter

Rådgivere: RIB: Will Arentz l RIE: Romerike Elektro l RIVrør: Bravida
Rør Lillestrøm l RIV vent: Oras l RIBr: Brannrådgivning Sør-Øst

Underentreprenører og leverandører: Stålarbeider: Byemark Stål l Parkett: Parkett Partner l Lettak: Lett-Tak Systemer AS l Sikring & lås, byggevarer: Optimera l Kjøkken og garderobe: HTH Prosjektavdeling l Blikkeslagerarbeid: A. Hansen blikkenslagerverksted l Maling og flisarbeider: Bygg & Mal l Branntetting: Vestfold Brannsikring l Rekkverk: Sagstuen l Riving: Øst-Riv l Fasadepuss: ABC Pussteknikk l Spuntarbeider: Seierstad Pelemaskiner l Plattendekker: Systemblokk l Elektro: Romerike Elektro l Rørlegger: Bravida Rør avd Lillestrøm lVentilasjon: Oras

Kvartalet ligger bare et steinkast fra kjøpesenteret Lillestrøm Torg, og noen minutters gange fra togstasjonen. Av totalt 6.641 kvadratmeter, er ca. 2.500 kvadratmeter næringsarealer.

Parkalléen var tidligere et gammelt næringsbygg, og Consto Øst har gjennomført et komplekst prosjekt for å gjøre gammelt til nytt.

– Vi rev ned alt i det gamle nærings-bygget til plan to, og etablerte et nytt bæresystem i kjeller. Videre bygde vi tre etasjer med bolig i femte, fjerde og tredje etasje samt halve annen etasje, sier prosjektleder Tor Erik Østrem til Byggeindustrien.

God standard

Boligene holder god standard, og dessuten har komplekset en flott, oppvarmet parkeringskjeller som også inkluderer et parkeringssystem i tre høyder. Alle leilighetseierne har hatt mulighet til å kjøpe en eller flere p-plasser.

Consto Øst startet byggearbeidet i mai 2017, og til tross for en streng vinter i fjor, gikk arbeidet etter planen.

– Det meste av bygget ble tett før jul i 2017, så fjorårsvinteren var ikke den største utfordringen. Det som var utfordrende, var at vi måtte om-prosjektere bæresystemet i bygget.

– Smidig kommune

En annen utfordring var at entreprenøren måtte etablere en midlertidig trafostasjon på grunn av eksisterende føringsveier for strøm.

– En kombinasjon av nybygg og re-habilitering, og mye løpende prosjek-tering i byggetiden, gjorde prosjektet komplekst. Vi leverte boligdelen til avtalt tid, og har holdt på med innredningsarbeid i næringsdelene av bygget ut januar i år. Det har vært et godt samarbeid med byggherren Hvam Invest AS, byggherrens representant Totalprosjekt AS og likeså med arkitekten Vindveggen AS, sier prosjektlederen, som også gir Skedsmo kommune skryt.

– Ja, saksgangen med dem har vært god, og jeg opplever kommunen som smidig, sier Østrem.

Omfattende fasadearbeid

Han forteller at fasadearbeidene har vært særdeles omfattende og tidkrevende.

– Årsaken til dette, er at vi måtte bruke mye tid på utforming og bruk av ulike materialer og ulike uttrykk, sier Østrem.

Utvendig har bygget gjennomfarget puss og fasadeplater, og innvendig er det valgt god standard i materialvalg og innredning for samtlige leiligheter, blant annet med enstavs eikeparkett og vannbåren varme i alle rom. Kjøkken har oppgraderte hvitevarer og innredninger.

– Det er lagt inn ekstra kvaliteter i inngangsparti med utstrakt bruk av snekkertilpasset innredning for benker, postkasser og himling. Felleskorridorer har fått spesialtilpasset LED-belysning ved hver inngangsdør, samt aktiv bruk av ulike farger i de ulike sonene og etasjene, sier Østrem.

– Lillestrøms vakreste bygg

Det er John Grønlien i firmaet Totalprosjekt AS som har bistått byggherren gjennom hele prosjektet fra byggestart til salg.

– Vår erfaring er at tiden for dyre leiligheter med middelmådig kvalitet er over. Dette leilighetsprosjektet er utarbeidet med et formål, og det er å tilfredsstille kjøperne. Folk må oppleve at de får igjen en verdi tilsvarende det de betaler. Det mener vi til fulle at vi har oppnådd med dette prosjektet, blant annet på grunn av en stilig design på fasadene. Personlig mener jeg at dette er blitt Lillestrøms vakreste bygg, sier Grønlien til Byggeindustrien.

Innbydende inngangsparti

Han nevner eksempelvis at inngangspartiet gir et innbydende inntrykk.

– Vi har brukt en halv million kroner bare på utsmykking av inngangspartiet. Fellesarealet er påkostet med fliser og belysning, slik at man hele veien føler at man kommer hjem til sin egen leilighet. Ved å bruke moderne teknologi til oppvarming, belysning og tekniske leveranser, så får man en leilighet som ikke preges av radiatorer og manglende utsikt, men lyse leiligheter som preges av eksklusivitet, sier Grønlien, som legger til at det har vært en krevende prosess.

– Ja, å få til dette har krevd et godt samarbeid mellom byggherre, prosjektadministrasjon, arkitekt og entreprenør. Dette er prosesser som kan være vanskelige, men vi vil gi honnør til alle involverte parter for å tørre å stå i en sånn prosess. Alt har gått bra, men jeg må innrømme at det har gått en kule varmt noen ganger. For å kunne tilby et så godt prosjekt som dette, må man være villig til å gå noen runder for å komme i mål, sier John Grønlien.