Foto: Park & AnleggFoto: Park & AnleggFoto: Park & AnleggFoto: Park & AnleggFoto: Park & Anlegg

Park og Anlegg i mål med siste storstøp på Seut bru

Park & Anlegg gjennomførte nylig tredje og siste storstøp på Seut bru i Fredrikstad, på litt under ett døgn, som planlagt.

Det skriver Park & Anlegg i en pressemelding mandag.

Entreprenøren skriver at bru- og støpearbeidene i sluttfasen av Ørebekk-prosjektet, som er en del av Bypakken Nedre Glomma, har gått bra både i henhold til fremdriftsplan og prisestimat.

Seut bru er, ifølge pressemeldingen, en av Norges bredeste fugefrie betongbruer. Spesielt andre akse på brua har medført utfordringer, skriver entreprenøren. Aksen medførte en ny planlagt løsning fra byggherre Statens vegvesen, der de siste to pælene nå hviler på et støpt elvebunnfundament som igjen hviler på tolv stålkjernepæler som står i fjellet 75 meter ned i grunnen.

På storstøpen 9. juli ble betongen pumpet fra begge sider av Seut-elven med to store pumpebiler med rundt 60 meters rekkevidde. I alt 50 medarbeidere fra Park & Anlegg var i sving i gjennomføringen av den 1.500 kubikkmeter store støpen, som krevde totalt 220 betongbillass.

– Vi klarte å gjennomføre støpen på under et døgn, som planlagt. Vi har ingen skader, og det har ikke oppstått noen uønskede stopp. Til tross for at værforholdene ikke var ideelle, med varmt og tørt vær og vind, har støpen gått bra. Tilstrekkelig bemanning og leveranse fra to betongverk med backup-betongverk sikret leveransen av betong. Vi hadde to pumper med en i reserve for å unngå stopp underveis, sier prosjektleder for konstruksjoner Kai Martin Lunde i Park & Anlegg.

Park & Anleggs betongavdeling med formenn, fagleder Martin Lundin Hansen og anleggsleder Lars-Øivind Hansen sier de er stolte og svært godt fornøyde med innsatsen og resultatet fra egen betongavdeling, forsterket med dyktige partnere i det hektiske døgnet.

I midten av juli starter KB Spennteknikk bruoppspenningsarbeidene som skal være klare i begynnelsen av august. Trafikken settes på nye Seut Bru i november 2019, heter det i pressemeldingen.