Pål Lund har vært med på å bygge opp Norges største anleggsgartnerfirma Steen & Lund. Nå starter han et helt nytt anleggsgartnerfirma i samarbeid med maskinentreprenør Bjørn og Øyvind Tveter i Vestfold. Arkivfoto: Svanhild Blakstad

Pål Lund starter nytt anleggsgartnerfirma

Tidligere gründer og eier i Steen & Lund, Pål Lund, går i disse dager igang med å bygge opp en helt ny anleggsgartnerbedrift.

I forrige uke kunne Østlandsposten melde at Pål Lund er tilbake i anleggsgartnerbransjen. Han har kjøpt 24 prosent av aksjene i maskinentreprenøren Bjørn & Øyvind Tveter AS i Larvik, hvor han også går inn som arbeidende styreleder.

– Folk spør meg om jeg skal bygge opp et nytt Steen & Lund. Det har jeg absolutt ingen planer om. Målet er å bygge opp et rent anleggsgartnerfirma som skal betjene privat- og proffmarkedet i området mellom Asker og Porsgrunn/Skien, og ambisjonen er å bli åtte til ti mann, uttaler Pål Lund til avisen.

Bjørn & Øyvind Tveter AS har i dag drøyt 40 ansatte og omsetter for rundt 90 millioner kroner.

Ifølge Naml-nytt - Norske Anleggsgartnere og landskapsentreprenørers nettsted - skal det nye firmaet ha hovedsete i Larvik og en avdeling i Drammen.

– Drammen kan bli et stort marked for oss på grunn av nettverket mitt. Vi vil rekruttere i hele området fra Telemark til Drammen, og for å unngå å måtte kjøre Østlandet rundt i bil har vi kommet til at det vil være mest formålstjenlig å gjøre det på denne måten, sier Pål Lund til Naml-nytt.

Innenfor anleggsgartnerbransjen forbinder de fleste ham med Steen & Lund, som ble solgt til BetonmastHæhre i mars 2017. I oktober i år ble det kjent at BetonmastHæhre selger selskapet tilbake til nøkkelmedarbeidere og eksterne investorer.

På dette tidspunktet var Pål Lund ute av virksomheten og har hatt karantene til 1. desember i år. Nå er han tilbake i anleggsgartnerbransjen.

– Meningen er at alt skal være klart før påske. Vi ansetter de første anleggsgartnerne rundt februar/mars, sier han til Naml-nytt.