Øystein Bækkelien (t.v.) overtar som daglig leder i betong Øst etter Erik Veiby. Foto: Betong Øst

Øystein Bækkelien overtar som daglig leder for Betong Øst etter Erik Veiby

Øystein Bækkelien er ansatt som daglig leder for Betong Øst fra 1. januar. – Jeg er ydmyk over å ha fått denne muligheten, og ser frem til å ta fatt på oppgaven, sier Bækkelien.

Erik Veiby har vært daglig leder siden Betong Øst ble etablert i 1999. Betong Øst har siden etableringen vokst fra rundt 100 millioner kroner i omsetning første året, til nå å nærme seg én milliard i omsetning. Nå er Veiby svært tilfreds med at stafettpinnen overlates til Bækkelien fra nyttår.

– Jeg er meget fornøyd med at Øystein Bækkelien har takket ja til å bli ny daglig leder for Betong Øst. Øystein kjenner virksomheten svært godt og har gjennom sine åtte år i selskapet vokst inn i Betong Øst-kulturen. Øystein var først regionsjef i Innlandet i seks år, og nå også i Trøndelag de to siste årene. Han er høyt respektert av våre kunder og ansatte for sin dedikerte markedsorientering, innsats og tilstedeværelse i organisasjonen. Jeg har hatt mange andre hatter enn bare Betong Øst, og når vi har en så sterk kandidat i egne rekker, var det naturlig med et skifte, sier Erik Veiby i en pressemelding.

Veiby går nå inn i styret i Betong Øst. Han vil fortsette i konsernledelsen i Nordic Concrete Group (NCG), hvor han også sitter som styreleder. Nordic Concrete Group er et av eierselskapene til Betong Øst og Norges største ferdigbetongselskap.

Øystein Bækkelien, er bosatt på Hamar, sier i meldingen at han er takknemlig for tilliten han er blitt vist og ser frem til å lede selskapet i en spennende tid fremover. Blant annet trekker han frem flere store infrastrukturprosjekter i Innlandet og Trøndelag.

– Det er med stor ydmyket overfor kollegaer, samarbeidspartnere, styre og eiere, samt historien til Betong Øst, jeg tar over etter Erik Veiby. Han har drevet Betong Øst upåklagelig og stått for en solid og trygg utvikling og ekspansjon siden etableringen. Betong Øst har en tydelig og god bedriftskultur som er kjernen for utviklingen og resultatene. Det er med stor respekt jeg påtår meg oppgaven med å ivareta og videreføre denne kulturen sammen med mine kollegaer. Betong Øst har en veldig kompetent og ambisiøs gjeng med ansatte, og med fremoverlente eiere i ryggen har vi en meget spennende tid foran oss, sier Bækkelien.

Otto Poulsen, styreleder i Betong Øst, takker Veiby for de 21 årene han har ledet bedriften, samtidig som han ser frem til å samarbeide med Øystein Bækkelien.

– Det står stor respekt av jobben Erik Veiby har gjort med å utvikle Betong Øst til å bli en fantastisk bedrift. Den strukturelle jobben, samt miljøet han har skapt, har gitt Betong Øst en bedriftskultur som få andre har. Betong Øst har vist at de utvikler nye ledere. Jeg er derfor ekstra glad for at Betong Øst selv har utviklet sin nye daglige leder, og at Øystein Bækkelien takket ja til utfordringen. Han har god innsikt i virksomheten og er godt skikket til jobben. Jeg ser frem til å samarbeide enda tettere med Øystein, sier Poulsen i meldingen.