Pon Equipment AS kan glede seg over et svært godt salg av Cat-maskiner under årets Vei og Anlegg. Foto: Truls Tunmo

Overveldende messesalg for Cat-importøren

Pon Equipment AS solgte langt flere maskiner enn forventet under årets Vei og Anlegg.

– Vi endte opp med totalt 136 kontraktsigneringer, av disse er ni brukte. Og vi hadde en god fordeling mellom store og små maskiner som vi solgte på Hellerudsletta, sier markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment til Byggeindustrien.

Flest 305 E2CR

Blant annet solgte Pon mange gravere i 5-tonns klassen, 12 gravere i 12-tonns klassen (nye 307 E2 og 308 E2CR).

– Av enkeltmodellene signerte vi flest kontrakter på 305 E2CR, totalt 11 maskiner. Dessuten hadde vi et veldig godt salg av 25-tonneren 323 EL med den integrerte maskinstyringen Cat Grad Control, sier Paulseth.

M-serie-suksess

Også Cat-hjulgravere solgte så det suste i løpet av de fem messedagene.

– I tillegg hadde vi et godt salg av M-serien hjullastere, inkludert den nye 982M, sier markedsdirektøren, som forteller at salget har vært overveldende fra dag en på messen.

– Ekstremt fornøyd

I 2012 solgte Cat-importøren 99 maskiner på Vei og Anlegg.

– Dette var inntil nå salgsrekorden vår på Hellerudsletta. Nå er rekorden ettertrykkelig slått. Vi er ekstremt fornøyd, for vi trodde ikke forut for årets messe at vi skulle klare å slå 2012-rekorden. Hele 61 prosent av de nye maskinene vi solgte i år, har også med serviceavtale i kontrakten, sier Paulseth.

Solid avslutning

Et solid punktum for årets messe satte Pon på avslutningsdagen søndag.

– Vi hadde en stor handel med Flage Maskin AS på Voss, og signerte kontrakter på en 988 K hjullaster, to gravemaskiner (349 EL og 336 F), og en veihøvel (140M3), så det var litt av en avslutning for oss. Jeg vil også gi honnør til MGF som messearrangør, som har fått til store forbedringer siden forrige Vei og Anlegg. Til neste messe om tre år, håper jeg også at trafikkproblemene blir løst. Da vil enda flere kunder komme til messen, sier Paulseth.