<p>Markedsdirektør proff Markus Sletten Berget i Bygger'n ønsker velkommen til den digitale messen. Skjermdump: myonvent</p>Erik Thorstvedt underholdt under den digitale messen. Skjermdump: myonventdistrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland holder foredraget - Byggebransjen og digitalisering av distriktene. Skjermdump: myonventSlik ser det ut på en digital stand. Skjermdump: myonventProffmessen foregår i det digitale konferansesenteret MyOnvent. Skjermdump: myonvent

Over tusen påmeldte på Bygger’ns heldigitale proffmesse

Bygger’n har tross korona valgt å gjennomføre sin årlige proffmesse. Torsdag arrangerer de sin første heldigitale og direktesendte proffmesse for både kunder, ansatte og andre interesserte.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har klart å gjennomføre dette. Vi har over 1.000 påmeldte deltagere og over 50 leverandører har vært villige til å være med den første ordentlige heldigitale proffmessen. Vi håper dette vil være med på å så et frø for digitalisering i en bransjen som kanskje har sovet litt de siste årene, sa markedsdirektør proff Markus Sletten Berget da han ønsket velkommen til messen torsdag morgen.

Proffmessen foregår i det digitale konferansesenteret MyOnvent, hvor deltagerne kan se presentasjonsvideoer og ha digitale møter med de over 50 leverandørene.

Innlegg og premieutdeling

Bygger'n legger i tillegg opp til en dag med chatmuligheter, premieutdelinger, underholdning og faglig påfyll.

- Grunnen til at vi fortsatt arrangerer proffmesse selv om vi ikke kan samles fysisk, er at vi ønsker å hedre håndverkerne. Dette er en gjeng som har stått på året rundt, med smittepress og alle utfordringer koronaen har bragt med seg. De har likevel holdt hjulene i gang, så nå er det vår tur til å gi litt tilbake, sier Berget i en pressemelding.

I løpet av dagen har blant andre distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) og tidligere landslagsspiller Erik Thorstvedt dukket opp på skjermen som foredragsholdere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Helleland: - Viktig for lokale arbeidsplasser

Helleland uttaler i sitt innlegg at regjeringen regjeringen har som mål å gjøre det enklere, raskere og rimeligere å bygge. Hun sier de som en del av arbeidet har lyttet til hva byggenæringen selv mener bør gjøres av endringer.

- Derfor har vi satt i gang et omfattende forenklingsarbeid, både når det gjelder krav til plan og byggeprosesser og tekniske krav. Vi har innført nye tidsfrister for innsigelser og hevet terskelen for innsigelser. Forenklingsarbeidet skal fortsette med full kraft, sier hun i innlegget.

Helleland påper også at byggenæringen er landets største næring, både i antall ansatte og verdiskaping, og spredd over hele landet.

- Som distriktsminister er jeg opptatt av å legge til rette for at næringen skal få lov til å utvikle seg videre og bidra til arbeidsplasser, verdiskaping og velferd. Byggenæringen er viktig for lokale arbeidsplasser, sier hun.

- Næringen er også viktig for det grønne skiftet. Sektoren bidrar til et stort klimaavtrykk, og er blant næringene med størst potensial for å kutte utslipp. Myndighetene skal gi gode rammer for grønn utvikling. Vi må også gi muligheter for næringen selv til å tenke innovativt og ta de neste stegene, legger hun til.