Ove Midtenget (t.v.), daglig leder i Oppland Elektro og Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra. Foto: Otera Infra
Ove Midtenget (t.v.), daglig leder i Oppland Elektro og Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra. Foto: Otera Infra

Otera Infra kjøper Oppland Elektro

Otera Infra vil forsterke seg innen elkraft, samferdsel og telecom og kjøper Oppland Elektro.

– Vi kjøper Oppland Elektro slik at vi står enda sterkere for å bygge samfunnskritisk infrastruktur og møte etterspørselen til elektrifiseringen av Norge. Oppland Elektro sin posisjon, erfaring og kompetanse tilfører nye, og utfyller eksisterende tjenester innenfor forretningsområdene elkraft, samferdsel og telecom, sier Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra, i en pressemelding.

Otera sin kjernekompetanse er utbygging, drift og vedlikehold av samfunnskritisk infrastruktur. Oppland Elektro har hovedkontor i Gausdal og avdelingskontor på Gjøvik.

– Vi ser frem til å bli en del av Otera/Roadworksfamilien. Oppland Elektro vil bestå som eget selskap, og skal fortsette å betjene våre trofaste kunder med vår kjernekompetanse. Sammen med Otera Infra og de andre selskapene i gruppen vil vi styrke både kompetanse og kapasitet, og vi vil få tilgang til systemer og fellestjenester som forenkler hverdagen for våre ansatte, sier Ove Midtenget, daglig leder i Oppland Elektro, i meldingen.

Gjennomføring av oppkjøpet forbeholdes at Konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen.

– Vi har ambisiøse planer for Otera Infra, vi er godt etablert i Sør-Norge og med dette oppkjøpet eskalerer vi satsingen videre som vi har gjort flere steder i Norge. Vi vil med dette kjøpet styrke vår satsing spesielt på arbeid med regionalnett og sentralnett. Norge står i fremste rekke når det kommer til elektrifisering og vi skal gjøre vårt for å møte den etterspørselen som blir et resultat av dette, sier Andersen.