Fra et seminar om delingsøkonomi på DOGA som Kluge og OAT arrangerte sammen under arkitekturfestivalen i 2016. Foto: OAT

Oslo arkitekturtriennale og Kluge fortsetter samarbeidet

Oslo arkitekturtriennale og advokatfirmaet Kluge fortsetter samarbeidet og fornyer avtalen for ytterligere to år.

Partnerskapet mellom Oslo arkitekturtriennale (OAT) og Kluge startet allerede før forrige arkitekturfestival i 2016. Nå fornyes samarbeidet med ytterligere to år. Som hovedsamarbeidspartner er KLUGE en viktig bidragsyter og diskusjonspartner for OAT. I tillegg til juridisk bistand, står fagutveksling og diskusjon med fokus på byutvikling og miljø sentralt i partnerskapet.

– Kluge er et advokatfirma som ikke er redd for å utfordre og la seg utfordre, og de tar sitt samfunnsansvar på alvor. Det gjør Kluge til en inspirerende partner for OAT, sier vikarierende direktør i Oslo arkitekturtriennale, Martin Braathen i en pressemelding.

– Vi ønsker gjennom vårt samarbeid å komme i kontakt med markedet for arkitektur, eiendomsutvikling og byutvikling. Vi bidrar også faglig inn mot OAT som organisasjon. I tillegg til generell markedsføring og synlighet, samt å kunne møte fagmennesker, ønsker Kluge å bidra til å skape debatt utover eget fagfelt. Ny kunnskap, og det å utfordre og lære er helt i tråd med våre mål og verdier som selskap, sier Bosse Langaas, head of strategy & operations i Kluge .

Neste års arkitekturfestival, OAT 2019, skal undersøke begrepet degrowth – nedvekst - og dets konsekvenser for arkitekturen. Nedvekst er en tankeretning innen samfunnsøkonomi og miljøpolitikk som mener ideen om ubegrenset økonomisk vekst ikke er bærekraftig, verken økologisk eller sosialt. OAT 2019 skal undersøke hvordan nedvekst-tankegangen lar seg forene med arkitektonisk produksjon og byutvikling. Vil arkitekter, planleggere, byggeindustrien og beslutningstakere være åpne for å utforske alternative strategier for bygging, planlegging og utvikling av morgendagens samfunn?