Oslo Airport City skal ha et utviklingspotensial på omtrent én million utleibare kvadratmeter. Illustrasjon: OAC
Oslo Airport City skal ha et utviklingspotensial på omtrent én million utleibare kvadratmeter. Illustrasjon: OAC

Oslo Airport City vurderer nye alternativer

Styret i utviklingsselskapet Oslo Airport City AS (OAC) har besluttet å se på nye strategiske alternativer for selskapet.

Styreleder Fredrik Torgersen i Oslo Airport City. Foto: OAC
Styreleder Fredrik Torgersen i Oslo Airport City. Foto: OAC

Det skriver OAC i en pressemelding onsdag.

– OAC sitter på svært attraktive tomter, har gjennomført et viktig arbeid med tilrettelegging, og er nå på vei over i en større utbyggingsfase. Ved dette veiskillet er det naturlig at styret vurderer ulike strategiske valg for å sikre en fortsatt størst mulig verdiskapning og aksjonæravkastning. Det har også kommet konkrete henvendelser fra strategiske investorer og partnere som ser potensialet vårt. Styret ønsker å gjennomføre en grundig prosess for å vurdere alternativer, noe som også inkluderer å fortsette i dagens form, sier OAC-styreleder Fredrik Torgersen i pressemeldingen.

OAC er et utviklingsselskap som eier 1.150 mål tomt i Gardermoen Næringspark, rett ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Tomten har, ifølge pressemeldingen, et utviklingspotensial på nesten én million utleibare kvadratmeter, og representerer et av de største utviklingsprosjektene i Norden.

OAC har signert leieavtaler for tre prosjekter. I sommer ble Porsche Center Gardermoen overlevert til leietaker. The World Seafood Center, verdens største moderne kjøleterminal for sjømat, er under bygging, og det samme er kunst- og verdilageret OAC Arts. I tillegg er selskapet i dialog med en rekke andre potensielle leietakere, heter det i pressemeldingen.

OAC ble etablert i 2016. Selskapet har omtrent 160 aksjonærer, hvorav Kistefos Eiendom er den største med en eierandel på omtrent 30 prosent.

Pangea Property Partners er engasjert som strategisk og finansiell rådgiver for OAC, og Advokatfirmaet Thommessen er engasjert som juridisk rådgiver, skriver utviklingsselskapet i meldingen.