Øren flerbrukshall

Barn og unge på Øren i Drammen kan snart benytte et splitter nytt og moderne anlegg for innendørs idrett. Øren flerbrukshall skal brukes til kroppsøving både for Øren barneskole og Børresen ungdomsskole, i tillegg til at både den lokale idretten og idrettsfritidsordningen får bruke hallen.

Fakta

Sted: Drammen

Prosjekttype: Idrettshall

Bruttoareal: 2.600 kvadratmeter

Byggherre: Drammen Eiendom KF

Totalentreprenør: Peab

Kontraktsum eks. mva.: 44 millioner kroner

ARK/LARK: SG Arkitektur

Prosjektledelse: Siv.ing. Thorvaldsen

Byggeledelse: ÅF Advansia

Rådgivere: RIB/RIBr: Roar Jørgensen l RIE: COWI l RIV rør: Veas Rør/Em Teknikk l RIV vent: GK Inneklima l RIByFy, RIGeo og RIVA: Multiconsult l RIVei: Stener Sørensen

Underentreprenører og leverandører: Stål: Scancon l Rørlegger: Veas Rør l Grunnarbeid: Habex l Sprenging: Øyvind Bråthen l Elektriker: Ing. Pettersen l Ventilasjon: GK Inneklima l Oppmåling: Asker oppmåling l Glassfasader: Glassteam l Innredning/Sportsgulv: Egas sport l Betong: Argon Entreprenør l Radon: Radonsikring l Fjellsikring: Gjerden Fjellsikring l Stål: Stålbygg l Hulldekker: Contiga l Maler: ATG Maler l Belegg: ATG Gulvbelegg l Porter: Nassau l Fasadekledning: Borg Bygg l Røykluker: Bramo l Rekkverk: PKS Industri l Prefab trapper: Nor Element l Dører: Nordic Doors/ABS Trenova l Taktekking: Euro Blikk og Tak l Anleggsgartner: Anleggsgartner Thorsby l Trelast: Optimera l Løfteplattform: TKS l ITB-Koordinator: Itech l Innvendig beslag: Takbyggeriet l Gulvstøp og sparkling: Hæhre Gulvstøp

Øren flerbrukshall ble nylig overlevert Drammen kommune, og snart vil elever på både barne- og ungdomstrinnet, samt lokale idrettslag, kunne benytte seg av et splitter nytt anlegg.

Totalentreprenør Peab har levert et flott hallbygg som lokalmiljøet vil ha glede av i lang tid.

– Vi er veldig fornøyde. Det har blitt et godt prosjekt hvor vi har levert ordentlig kvalitet til avtalt tid, forteller prosjektleder Håvard Dybendal i Peab til Byggeindustrien.

Peab har i tillegg til kontrakten om flerbrukshallen hatt en tilknyttet brønnpark på 14 brønner, samt et driftsbygg med garasjer og teknisk rom. Dybendal forteller at det er mange forskjellige entrepriser tilknyttet hverandre, og mange grensesnitt å passe på.

– Men vi har hatt et veldig godt samarbeid med byggherre Drammen Eiendom KF. Vi opplever kommunen som en veldig seriøs, tydelig og løsningsorientert aktør, og selv om det har vært diskusjoner under byggherremøtene, har det vært god stemning hele veien, sier han.

Publikumskontroll

Selve flerbrukshallen hadde oppstart i april i fjor. Da måtte en liten garasje fjernes, samt omtrent 10.000 kubikkmeter fjell.

– Det har vært en utfordring å sprenge ut og kjøre bort så mye fjell i dette området. Like ved hallen har vi Øren barneskole med 600 barn. På andre siden har vi Øren barnehage med 80. 110 barn bruker skolefritidsordningen i Drammens Ballklubbs lokaler like inntil prosjektet. Og det har vært veldig spennende for ungene med gravemaskiner og bygging. Vi har vært nødt til å passe veldig på, understreker Dybendal.

Foruten tydelig skilting, provisoriske fortau og omdirigering av trafikken i nabolaget for å gjennomføre bortkjøringen av mange tonn stein på en trafikksikker måte, har rutinene rundt sprenging også blitt lagt om for maksimal kontroll.

Peab har samarbeidet med Øren barneskole, og gitt beskjed en halv time i forveien for at skolen har kunnet få kontroll på sine elever, syv forskjellige vakter på hver sin post rundt prosjektet har rapportert inn til sprengningsbasen via walkietalkie, og i tillegg har man hatt sirenen før sprenging.

– Det har fungert helt uten avvik, sier Dybendal, og skryter av grunnentreprenør Habex og sprengningsentreprenør Øyvind Bråthen AS for en god jobb gjort på en sikker måte.

I tillegg til strenge sikkerhetsrutiner med tanke på områdets mange barn, har også entreprenøren invitert dem inn for å tilfredsstille nysgjerrigheten til ungene i kontrollerte omstendigheter.

– Vi har hatt 350 barn på befaring i puljer på 20 for å stilne noe av nysgjerrigheten. Vi har nytt et godt og tett samarbeid med Øren skole, Øren Barnehage og Drammen ballklubb med tanke på byggeprosessen og sikkerheten til ungene i området. Vi har også satt pris på befaringene med alle ungene som tydelig har vist en begeistring for de nye lokalene som venter på dem, forteller Dybendal.

Helhetlig hall

Prosjektansvarlig Lars Teien i Drammen Eiendom KF sier til Byggeindustrien at det har vært veldig høy etterspørsel etter hallkapasitet i hele Drammen-området de siste årene, og at Øren flerbrukshall nok er et svært kjærkomment tilbud til både skole og idrettsforeninger.

– Både Drammen idrettsråd og lokalpolitikerne har vært veldig ivrige på å få på plass en ny hall. Den nye flerbrukshallen skal primært brukes av Øren barneskole og Børresen ungdomsskole, og utenom skolens driftstid skal den disponeres av lokalidretten, forteller han.

Idrettsarenaen i flerbrukshallen inneholder en fullskala håndballbane med skillevegg for å stykke opp hallen i to mindre baner. Hallen har en teleskoptribune med plass til 360 personer og et lite publikumsgalleri i andre etasje. I andre etasje finner man også blant annet et styrkerom.

I kjelleren ligger garderober og dusjer, samt et eget danserom på 100 kvadratmeter og et enda større motorikkrom, hvor brukere både i og utenfor skoletiden kan bruke fastmontert utstyr.

– Denne hallen vil gi unike muligheter for aktiviteter i nærområdet. Det har blitt et veldig flott prosjekt med høy kvalitet i utførelse, og det er høy kvalitet på både det estetiske og det akustiske – ganske enkelt topp kvalitet i alle ledd, uten at vi har gjort noe ekstraordinært, sier Teien.

Kommunens prosjektleder skryter også av entreprenør Peab, som han beskriver som løsningsorienterte, raske og dyktige.

Royal fasade

Flerbrukshallen er nøkternt utformet, med plasstøpte gulv og vegger i kjeller, bæresystem av stål, hulldekker i etasjeskillene og sandwichelementer i ytterveggene. TRP-plater utgjør taket. Fasaden har fått et mer staselig preg, med en stor glassvegg og mørke treprofiler impregnert med Møre Royal.

Lekkasjetall er 0,19, og flerbrukshallen ligger dermed langt innenfor kravet til tetthet. Bygget varmes ved hjelp av vannbåren gulvvarme i alle rom bortsett fra selve hallen, som har strålepaneler i taket.

H-verdien på prosjektet er på 0, med ingen fraværsskader blant de på det meste 50 arbeiderne i Øren flerbrukshall.


Flere prosjekter